Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Alle volleybalselecties getroffen door sanctie

Ook andere volleybalselecties getroffen door Norceca-sanctie

11/11/2019 17:05 - John Zaalman

Ook andere volleybalselecties getroffen door Norceca-sanctie

Antonie Manhoef (l) en voorzitter Lionel Blokland zetten zich in om de schorsing van Suriname opgeheven te krijgen. Foto: John Zaalman  

PARAMARIBO - Suriname mag voorlopig aan geen enkel internationaal volleybaltoernooi meedoen dat wordt georganiseerd onder auspiciën van de Caribbean Zonal Volleyball Association (Cazova) of de North, Central America and Caribbean Volleyball Confederation (Norceca).

"Het is officieel en bekrachtigd door Norceca-president Cristobal Marte", onderstreept bestuurslid Antonie Manhoef van de Surinaamse Volleybalbond (Suvobo) tegenover de Ware Tijd.

De schorsing is Suriname opgelegd nadat toenmalige Suvobo-voorzitter Verdy Getrouw op het laatste moment de nationale mannenselectie terugtrok uit de Continental Volleyball Cup in Canada. Ook de boete van veertigduizend US dollar, die volgens Getrouw was gehalveerd, blijkt nog recht overeind te staan.

Vanwege de sanctie is besloten om de voorbereidingen te staken van de nationale U20-meisjes- en U21-mannenselectie in verband met de Caribbean Cup in december op Martinique.

"De bal is op onze speelhelft", zegt nieuwe Suvobo-voorzitter Lionel Blokland. "We hebben intussen een oplossingsmodel besproken met de Norceca, dat ertoe zal moeten leiden dat de sanctie dit jaar nog wordt opgeheven zodat deelname aan de toernooien van 2020 wordt veiliggesteld", vult Manhoef aan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina