Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • "Kijk naar NII en Purple TV; luister naar Bakana Tori!'

‘Wij schelden niet uit, we komen met feiten’

11/11/2019 08:03 - Jason Pinas

Bij de opening van het NDP-informatiecentrum te Clevia werd first lady Ingrid Bouterse-Waldring (m) geflankeerd door de ministers Antoine Elias (l) en Soewarto Moestadja.

Bij de opening van het NDP-informatiecentrum te Clevia werd first lady Ingrid Bouterse-Waldring (m) geflankeerd door de ministers Antoine Elias (l) en Soewarto Moestadja. Foto: Jason Pinas  

PARAMARIBO - “Dit is ons politiek huis. De bedoeling is dat de mensen van de omgeving alle informatie van de regering en van de partij hier kunnen inwinnen.” Dit was de voornaamste mededeling van first lady Ingrid Bouterse-Waldring zaterdag bij de opening van het informatiecentrum van de NDP op Clevia.

Zij is voor de komende verkiezing wederom aangewezen als coördinator van ressort Blauwgrond en heeft de aanwezigen in die hoedanigheid toegesproken. Andere sprekers waren minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken en haar collega's Soewarto Moestadja van Arbeid en Antoine Elias van Volksgezondheid. Moestadja is ook de coördinator van Clevia.

De presidentsvrouwe wees erop dat het heel belangrijk is dat de gemeenschap de 'juiste informatie' krijgt. Daarom doet de NDP er volgens haar alles aan om het volk tegemoet te komen. "Je hoeft niet eens lid te zijn. Misschien wil je lid worden, maar je hebt nog vragen dan yu kan kon dya fu aksi unu", deelde ze mee.

Buza -inister Yldiz Pollack-Beighle benadrukte dat er veel valse berichten worden verspreid. Een informatiecentrum in de buurt is volgens haar daarom belangrijk om alle nepnieuws te ontzenuwen. De first lady meent dat kwaadwilligen bewust de valse berichten verspreiden om de regering in een kwaad daglicht te stellen.

"Kijken jullie naar NII en Purple TV  en luister naar Bakana Tori  om te weten wat deze regering allemaal heeft gedaan", drukte Bouterse-Waldring de aanwezigen op het hart. De scherpe kritiek vanuit de oppositie maakt op haar totaal geen indruk. Ze meent dat de oppositiepartijen een pas op de plaats moeten maken, omdat die zichzelf niet hebben kunnen bewijzen toen ze de ruimte hadden om het land te besturen.

"Wat is hun trackrecord? Als ze dat niet kunnen tonen, wat willen ze dan weer in de regering komen doen?" vraagt de first lady zich af. Volgens haar is het vraagstuk rond de koers het enige punt waarover de oppositie praat. "Ze roepen van alles om ons af te breken, omdat ze niets anders hebben. Wij schelden niet uit, we komen met feiten. Laten ze dat ook doen, dan kunnen we een vergelijking maken over de verworvenheden", daagt Bouterse-Waldring de critici uit.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina