Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Gemotiveerde agenten

COMMENTAAR: Gemotiveerde agenten

12/11/2019 12:00

COMMENTAAR: Gemotiveerde agenten

 

REGELS EN WETGEVING worden vaak 'in place' gebracht om zaken te reguleren. Zo is jaren geleden bedacht dat er, om in dienst te komen bij de politie, een medische en psychologische test succesvol doorlopen moeten worden. Dat is niet voor niets: de zonen en dochters van Hermandad moeten op topniveau functioneren en onder stressvolle omstandigheden werken. De politie is de bewaker van wet en recht en moet dus consequent in topconditie zijn.

Echter, recent heeft de politie besloten om sollicitanten zelf hun medische keuring te laten betalen. Dat besluit is genomen na een evaluatie. Gebleken is dat sollicitanten hun medische informatie niet of onvoldoende invullen of soms de test niet willen doen, terwijl er al geld voor was uitgegeven.

Wanneer het instituut daarenboven toegeeft dat ze het weinige geld dat ze heeft het liefst stopt in het draaiende houden van de organisatie, dan blijkt ook dat er dus een geldprobleem is. De politie geeft toe ook te hopen dat de mensen die een onderliggende aandoening hebben en hoopten toch een kans te wagen. gewoon wegblijven nu ze de test zelf moeten betalen.

In principe maakt de politie hierbij eigenlijk een denkfout. De economische situatie in het land is van dien aard dat veel mensen zich de SRD 400 die nodig is voor het doorlopen van de test niet kunnen permitteren. Dus ook de goede kandidaten die vaak staan te popelen om in dienst te komen en misschien zelfs kunnen uitgroeien tot de meest gemotiveerde agenten worden hierdoor buiten de deur gehouden.

Ook is het niet zo dat wanneer iemand zelf betaalt voor een medische keuring, de uitkomsten veel betrouwbaarder zijn. Daarover moet meer duidelijkheid komen. Iedereen doet zijn werk natuurlijk naar eer en geweten, maar toch heeft elke beroepsgroep wel een of meer rotte appels, zeker in onze kleine samenleving waarbij er korte en familiaire lijnen zijn. Geconcludeerd kan worden dat met deze maatregel de deur richting corruptie juist op een kier wordt gezet.

De politie en militaire dienst staan er trouwens om bekend om jongeren die misschien disciplinair de weg kwijt waren, een handvat te geven om hun leven in goede banen te leiden. Veel jongvolwassen mannen zijn door deze mogelijkheid iets geworden in de maatschappij. Met deze maatregel wordt hen mogelijk aan het begin al de pas afgesneden. Dat is een verlies, niet alleen voor het politieapparaat maar ook voor de gemeenschap die gebaat is bij gemotiveerde agenten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina