Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sufov heeft eerste vrouwelijke voorzitter

Sufov heeft eerste vrouwelijke voorzitter

12/11/2019 19:02 - Audry Wajwakana

Het nieuwe bestuur van Sufov, de Surinaamse Fotografen Vereniging. Zittend van links naar rechts: Dion Howard (ondervoorzitter), Sabrina Esajas (voorzitter) en Winston Oldenstam (secretaris). Staand van links naar rechts: Anthony Moeridjan (penningmeester), Sanjay Nannan (tweede secretaris), Ruby Setropawiro (tweede penningmeester), Max Main (commissaris).

Het nieuwe bestuur van Sufov, de Surinaamse Fotografen Vereniging. Zittend van links naar rechts: Dion Howard (ondervoorzitter), Sabrina Esajas (voorzitter) en Winston Oldenstam (secretaris). Staand van links naar rechts: Anthony Moeridjan (penningmeester), Sanjay Nannan (tweede secretaris), Ruby Setropawiro (tweede penningmeester), Max Main (commissaris). Foto: collectie Sufov  

PARAMARIBO - Sabrina Esajas is de nieuwe voorzitter van de Surinaamse Fotografen Vereniging (Sufov). Zij is sinds de oprichting van vereniging, 26 jaar geleden, de eerste vrouwelijke voorzitter. Voor Esajas legt dit gegeven geen extra druk op haar. “Het realiseren van de plannen van de vereniging hangt niet af van het bestuur en de voorzitter, maar van de leden zelf. Alleen een goede samenwerking kan maken dat we onze doelen kunnen bereiken”, zegt Esajas die de leiding overnam van Frank Doelwijt.

Om precies na te gaan hoe lang ze al lid is van de vereniging, gaat Esajas op zoek naar haar pasje. "In mei 2017, nadat ik de basiscursus fotografie had gevolgd, heb ik me als lid aangesloten bij de vereniging", zegt ze. De interesse voor fotografie ontwikkelde Esajas toen ze foto's voor haar kledingcreaties wilde maken. Esajas vervaardigt kledingstukken en deze wilde ze in een portfolio vastleggen.

Twee jaar geleden besloot ze de basiscursus fotografie te volgen. "Eerst twijfelde ik of het wel zin had en nu heb ik er geen spijt van. Want ik heb geleerd beter naar een foto te kijken, mooie composities te maken en onderwerpen te kiezen om foto's te maken", zegt ze. Voor de komende twee jaar heeft ze als speerpunten meer bekendheid geven aan Sufov, het aantal leden vergroten en de vereniging naar een veel hoger niveau brengen. Ook het uitvoeren van een sociaal project ligt in het verschiet.

Esajas: "De vereniging is al op een hoog niveau, maar we moeten met de ontwikkelingen meegaan om op een hoger niveau te komen. Als fotograaf weet je niet alles. Je ontdekt steeds nieuwe dingen. Standaard wordt de basiscursus fotografie verzorgd, maar we zouden kunnen uitbreiden naar verdiepingscursussen. Het nieuw bestuur is pas gekozen en we moeten kijken wat nog op het huidige jaarprogramma staat om dat eerst af te werken."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina