Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Abop heeft geen geloof in straatacties

Abop heeft geen geloof in straatacties

13/11/2019 00:00 - Jason Pinas

Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk (staand) adviseert zijn gehoor om de regering weg te stemmen.

Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk (staand) adviseert zijn gehoor om de regering weg te stemmen. Foto: Irvin Ngariman  

MAROWIJNE - De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) heeft geen geloof in straatacties. De leiding van de partij zal haar achterban daarom ook niet mobiliseren om op straat te komen voor protesten. Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk reageert daarmee op de straatacties tegen de wijziging van de Wet op de Staatsschuld die onlangs zijn georganiseerd door verschillende politieke partijen en maatschappelijke groeperingen.

Met name Strei! onder leiding van Maisha Neus en de Vakcentrale C-47 hebben de bevolking opgeroepen tot protestmanifestaties tegen de verhoging van het obligoplafond en schrappen van de strafbepaling uit de wet. De actievoerders zijn nu bezig te evalueren op welke manier ze verder zullen protesteren.

Op 19 november is er een lezing. Daarna bepalen de initiatiefnemers welke stappen ze gaan volgen. Brunswijk is ook tegen de wijziging van de wet maar "wi no e tyari no wan sma kon na strati en dat is duidelijk bij alle andere oppositiepartijen", onderstreept de Abop-voorzitter.

Brunswijk wijst erop dat de zittende regering niet via een coup aan de macht is gekomen, maar door de meerderheid van het volk is gekozen. "Er zijn nog maar zes maanden over, wat is het nut van straatacties nu? Als het volk de huidige regering niet meer wil, dan moeten ze de NDP wegstemmen. Zo simpel is dat", adviseert Brunswijk.

De Abop-voorzitter zegt dat het land erg achteruit is gegaan. Echter, het is volgens hem nog niet te laat. "We zijn niet helemaal verloren. We kunnen nog herstellen als we op 25 mei een goede keus maken", aldus Brunswijk. Hij meent dat zijn partij een belangrijke bijdrage kan leveren aan de wederopbouw van Suriname. Hij verzoekt daarom het kiezersvolk om Abop weer in de gelegenheid te stellen om deel te nemen in de regering na mei 2020.

Ondervoorzitter Diana Pokie benadrukt dat de meerderheid geven aan één partij niet goed is voor de ontwikkeling van het land. Volgens haar is die partij dan in staat voorstellen van de rest gewoon naast zich te leggen. "Kijk nu wat de NDP doet. Ze hebben niets te maken met wat anderen zeggen. Als ze vinden dat een wet gewijzigd moet worden, doen ze dat zonder overleg. Dat moeten we voorkomen", merkt Pokie op.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina