Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Seedorf zal verantwoording afleggen op vergadering

Seedorf belooft verantwoording af te leggen op vergadering

13/11/2019 06:03 - Gilliamo Orban

Seedorf belooft verantwoording af te leggen op vergadering

Foto: Facebook KBS  

PARAMARIBO - John Seedorf, voorzitter van de bond bij de Brandweer zegt dat hij niets te verbergen heeft en binnen dertig dagen op een vergadering uitleg zal geven over de financiën en andere zaken. De financiële gang van zaken is een van de brandende onderwerpen waarover de leden duidelijkheid willen. “Ze hebben gevraagd om een vergadering en ik zal volgens de statuten gehoor hieraan geven.”

Vorige week donderdag hebben leden tijdens een door hen belegde vergadering besloten dat de voorzitter verantwoording moet afleggen. Toen Seedorf vernam dat vier geschorste bestuursleden een ledenvergadering zouden beleggen, heeft hij gezegd dat die niet rechtsgeldig zou zijn.

De voorzitter belooft in de door hem aangekondigde vergadering openheid te geven over het vakbondsgeld. "Ik heb bijvoorbeeld al geld gereserveerd voor de kerstviering, maar dat wordt niet gezegd." De leden willen ook weten wat de stand van zaken is bij onderhandelingen met de overheid over hun wensenpakket.

Seedorf: "Er zijn al twee containers brandweerattributen aangekomen in het land. Ook begint straks een nieuwe groep een brandweeropleiding en dat komt mede door gesprekken tussen de bondsvoorzitter en de minister van Justitie en Politie."

De leden willen ook ingelicht worden over de schorsing van de vier bestuursleden. "Zij mogen de vergadering niet bijwonen, omdat ze volgens de statuten zijn geschorst," zegt de voorzitter die het viertal beschuldigt leden tegen hem op te zetten door onwaarheden te vertellen.

Een van hen is secretaris Joël Panka. Hij zegt dat de vier zich niet zullen neerleggen bij de schorsing. "Hij moet ons bewijzen dat wij zijn geschorst op basis van de statuten, want we zijn niet gediend van zijn akkefietjes", zegt Panka.

Volgens hen kan Seedorf hun alleen met een rechterlijk bevel de toegang tot de vergadering weigeren, die overigens door de leden is aangevraagd op basis van de statuten. "Hij heeft daarom geen andere keus", aldus Panka.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina