Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Debipersad haalt volle buit op Curaçao Open

Debipersad haalt volle buit op Curaçao Open

14/11/2019 20:12 - Van onze redactie

Debipersad haalt volle buit op Curaçao Open

Foto: Google Images  

PARAMARIBO - Van de negen Surinaamse dammers die meedoen aan de Curaçao Open Challenge is Sharvan Debipersad de enige die de volle buit haalde uit de derde en vierde speelronde van het internationaal toernooi. Debipersad versloeg dinsdag de Costaricaan Walter Rodrig Quesada en kreeg een dag later ook de Curaçaose Federatiemeester (MF) Raoul Alias klein. Door die prestatie is hij de hoogst geranschikte Surinamer op de ranglijst van 62 deelnemers.

Debipersad bezet met zes punten de negende plek die hij met twee andere dammers deelt. MF Niaaz Salarbaks staat op de negentiende plaats met vijf punten. Hij kwam in zowel de derde als vierde ronde niet verder dan remises tegen de Cubaan Emilio Segura Lar Gilberto en landgenoot John Schmeltz. Ook Schmeltz heeft vijf punten, maar vanwege weerstandpunten bezet hij de 21ste plek. Hij verloor in zijn andere partij van de Nederlander Evert Wiskerke.

Amoni Afonsoewa bezet met vier punten de 27ste plaats die hij met drie anderen deelt. Hij speelde dinsdag remise tegen de Curaçaose MF Carlos Lorevil en verloor gisteren van diens landgenoot Amaury Perlata. Phavankoemar Basdewsing en MF Arief Salarbaks hebben eveneens vier punten en delen de 31ste plaats met vier andere spelers.

Basdewsing versloeg in de derde ronde landgenoot Dewsaran Sital en sleepte daarna een remise uit het vuur tegen Arief Salarbaks, die in zijn andere partij een remise afdwong van de Canadese Internationaal Meester (MI) Shang Wong Louiceus. Marcel Oostburg staat met drie punten op plek nummer 41. Hij kwam niet verder dan remises tegen de Dominicaan Paulino Cabrera Reward en de Trinidadiaan Peter Marecheau. Jaikishan Sital heeft eveneens drie punten en deelt de 45ste plaats met twee andere dammers. Hij verloor achtereenvolgens van de Curaçaoënaar Alfred Benito  en Lorevil.

Dewsaran Sital is op de 54ste plaats de Surinamer die het laagst op de ranglijst staat. Hij verloor van Basdewsing en sleepte daarna een remise uit het vuur tegen de Venezolaan Thomas Henriquez. Darya Tkachenko gaat momenteel aan de leiding. De vrouwelijke Internationaal Grootmeester heeft acht punten, één punt meer dan haar Russische landgenoot en huidig wereldkampioen GMI Alexander Georgiev. Louiceus staat met zes punten op de derde plaats.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina