Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Militairen beloven ook dit jaar spectaculaire taptoe

Militairen beloven ook dit jaar spectaculaire taptoe

14/11/2019 02:11 - Jason Pinas

Militairen beloven ook dit jaar spectaculaire Taptoe

Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Het Nationaal Leger (NL) houdt op 22 november in het André Kamperveen Stadion de militaire show die bekend staat als taptoe. Deze staat in het teken van de 44ste onafhankelijkheidsdag. Legerkapitein Guido Sylvester zei woensdag tijdens de persconferentie in Olympic House dat er een vlaggen- en exercitieshow is.

Verder zal er met een touw vanuit de mast worden gedaald, is er een compagnieaanval en een gecombineerde aanval met ondersteuning van een helikopter. Ter afsluiting volgt de militaire politie op motorfietsen. Sylvester zegt dat de taptoe meerdere doelen heeft.

De voornaamste reden is om te laten zien wat het NL allemaal kan. Daarnaast is het werven van geïnteresseerden om voor de krijgsmacht te gaan werken ook een doel. "Na de show van 2017 heeft een aantal mensen zich aangemeld", vertelde legermajoor Faried Ilahibaks.

Franse troepen die zich hadden opgegeven om mee te doen, hebben afgezegd omdat ze niet hadden gerekend op 22 november. "De show zou op 15 november zijn, maar omdat de SVB andere verplichtingen heeft, moesten we de taptoe verschuiven", verduidelijkte Ilahibaks.

Zoals elk jaar zal ook nu de veiligheid heel belangrijk zijn. De organisatie doet daarom een beroep op de samenleving om de aanwijzingen van de politie en militairen strikt op te volgen. Het is volgens hen ook belangrijk dat het publiek op tijd aanwezig is, omdat de weg zal worden afgesloten, waarna er geen toegang mogelijk zal zijn tot na afloop.

"In de buurt van het stadion gaan we ook niet toestaan dat mensen goederen verkopen", waarschuwt Ilahibaks. Om veiligheidsreden staat de organisatie geen drones toe. Er zal ook geen verkeer in de omgeving van het stadion worden toegestaan.

"Er hoeft maar iets te gebeuren en we hebben een heel groot probleem. Vooral het vliegen van de drones kan levensgevaarlijk zijn", aldus Ilahibaks. Voor de pers zullen er stricte veiligheidsregels gelden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen