Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • President Bouterse brengt bezoek aan Brokopondo

President Bouterse brengt bezoek aan Brokopondo

14/11/2019 21:33 - Van onze redactie

President Desi Bouterse tijdens zijn bezoek aan het district Brokopondo.

President Desi Bouterse tijdens zijn bezoek aan het district Brokopondo. Foto: NII  

PARAMARIBO - President Desi Bouterse heeft woensdag een werkbezoek gebracht aan de dorpen Marshallkreek, Klaaskreek en Drepada in het district Brokopondo. Het staatshoofd heeft tijdens zijn bezoek van gedachten gewisseld met plaatselijke bewoners en nam notitie van de knelpunten die de dorpsbewoners naar voren brachten. Dit meldt het NII donderdag in een persbericht.

Bouterse werd bij aankomst in Brokopondo welkom geheten door de schooljeugd. Daarna bekeek hij de vorderingen van de werkzaamheden aan het weggedeelte dat loopt naar de rivier. In de vergaderzaal werden de knelpunten door de bewoners van Marshallkreek aan de president voorgehouden. Het dorp Klaaskreek kwam daarna aan de beurt. De plaatselijke bevolking gaf het staatshoofd te kennen dat het graag aan onder meer kippen- en varkensteelt wil doen.

Ook is de wens te kennen gegeven om het gebied verder uit te breiden. Bouterse gaf aan dat samenwerken belangrijk is om ontwikkeling tot stand te brengen. Hij hield de bewoners voor dat er ook gekeken moet worden naar andere vormen van werkgelegenheid, dan alleen het werken in de goudsector. De president noemde de dorpen Apetina en Kapasikele als voorbeeld van dorpen waar door samen te werken grote prestaties zijn neergezet.

Te Klaaskreek beloofde de president dat voor de bewoners onder meer trainingen komen, om het gebied naar grotere hoogten te tillen. Tijdens zijn bezoek aan het dorp Drepada deed de president de toezegging, dat het waterprobleem wordt opgelost. Ook het sportveld wordt in orde gemaakt en de leslokalen worden afgebouwd. Binnen korte tijd zal een bus worden ingezet om kinderen naar school te vervoeren.

De plaatselijke bewoners hebben tijdens de ontmoeting met de president hun bezorgdheid geuit over de uitgifte van een concessie voor goudwinning aan een bedrijf. De dorpelingen hebben aangegeven dat het dorp binnen het concessiegebied ligt en dat zij op basis daarvan voor problemen vrezen. Het staatshoofd heeft verzekerd dat het dorp zich hierover geen zorgen hoeft te maken. Ook hier benadrukte Bouterse dat het noodzakelijk is dat alle burgers hun handen ineenslaan om de broodnodige ontwikkeling te realiseren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina