Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Moengo maakt zich op voor Srefidensi

Moengo maakt zich op voor Srefidensi

15/11/2019 19:33 - Van onze redactie

Moengo wordt aangepakt voor de viering van 44 jaar Srefidensi.

Moengo wordt aangepakt voor de viering van 44 jaar Srefidensi. Foto: NII  

PARAMARIBO - Over tien dagen herdenkt Suriname 44 jaar staatkundige onafhankelijkheid. De festiviteiten worden dit jaar in Moengo, Marowijne gehouden. De voorbereidingen zijn in volle gang en worden uitgevoerd door een speciaal benoemde commissie, onder leiding van Ramon Abrahams, meldt het NII vrijdag in een persbericht.

Volgens Glenn Dest, lid van de commissie, wordt niet alleen de locatie waar de festiviteiten plaatsvinden schoongemaakt, maar Moengo in zijn totaliteit wordt aangepakt. "De commissie probeert weer de oude glorie te laten herleven. Wij maken de bermen schoon, de gebouwen worden gewassen, wij zorgen ervoor dat alles er mooi en netjes uitziet voor deze grote dag", aldus Dest. Hij hoopt dat met deze aanzet de mensen de onderhoudswerkzaamheden zullen continueren.

Op 24 november begint de pre-party in het Moengo Stadion. De onafhankelijkheidsdag start met het defilé en de parade om tien uur 's morgens. Na het defilé zal de Harley Davidson-groep een speciale show weggeven, waarna de traditionele decoraties en de volksreceptie afgewerkt zullen worden. Vanaf twee uur 's middags zal er een braderie zijn in het centrum van Moengo met diverse culturele optredens.

Het avondprogramma vangt aan om zeven uur met een vuurdans. Daarna zal het publiek genieten van optredens van diverse muziekformaties, waaronder Naks Kaseko Loko en Sabana Toewa. "We zijn op schema, de mensen zijn zich ervan bewust dat er een groot feest wordt gehouden. Wij gaan 25 november tot een heel mooie dag maken in Moengo", aldus Dest in gesprek met NII.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina