Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jarige Prey Skoro blikt tevreden terug

Jarige Prey Skoro blikt tevreden terug

16/11/2019 06:52 - Amanda Palis

Pupillen van Prey Skoro vermaken zich met de frame die speciaal is vervaardigd voor de viering van het tienjarige bestaan van de school.

Pupillen van Prey Skoro vermaken zich met de frame die speciaal is vervaardigd voor de viering van het tienjarige bestaan van de school. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - “Prey Skoro is the best of all,”, zongen de peuters vrijdag tijdens de viering van het tienjarige bestaan. De instelling begon officieel in 2009 met haar voorschoolse programma voor kinderen van 2,5 tot vier jaar en richt zich op het vergroten van ontwikkelingskansen van peuters door hun spelenderwijs te stimuleren op de verschillende ontwikkelingsgebieden.

Het concept is volgens haar tot stand gekomen toen uit onderzoek van Stichting Leesbevordering was gebleken dat grote aantallen kinderen na hun doorstroom naar leerjaar drie, dus de eerste klas, bleven zitten. Op basis van de resultaten heeft Saga Interprojects Suriname het voorschoolse programma opgezet met ondersteuning en financiering van instanties en donoren. Karels- Helslijnen bedankte bij de viering in het Jeugdcentrum alle betrokkenen die het voorschoolse programma tot een succes hebben helpen maken.

Verschillende aanwezigen onderkennen dat de Prey Skoro een begrip is geworden binnen de voorschoolse educatie. "Voor mij mag de Prey Skoro altijd bestaan. We merken de grote voorsprongen die de kinderen hebben als zij daar hebben gezeten. Je merkt het aan de taalvaardigheid", vertelt Sonja Basropansing, hoofd van de Sint Alfonsuisschool. Ook ouders spreken vol lof door de aanzienlijke vorderingen bij de kinderen. Naast het bevorderen van educatie zorgt de Prey Skoro volgens Basropansingh ook voor een betere ouderparticipatie.

Karels-Helslijnen onderschrijft de ouderbetrokkenheid. "We mogen zeker met trots zeggen dat we 100 procent ouderparticipatie hebben. De ouder die wordt uitgenodigd door de leerkracht komt niet gewoon zitten en kijken wat het kind doet, maar loopt mee met de juf en kan zo ook een beter inzicht hebben op wat er gebeurt" Momenteel zijn er ongeveer zestien Prey Skoro-locaties verspreid over verschillende districten.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina