Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Telesur en SVB verlengen samenwerking

Telesur en SVB verlengen samenwerking

16/11/2019 19:04 - Marinio Balsemhof

Telesur en SVB verlengen samenwerking

 

PARAMARIBO - Het Surinaamse publiek is de komende drie jaar verzekerd van lokaal voetbal op de zenders van de Algemene Televisie Verzorging (ATV). Dat is onderdeel van de samenwerking tussen Telesur en de Surinaamse Voetbalbond (SVB). In het Event Center op het Owru Cul-complex verlengden de organisaties vrijdag hun contract met nog eens drie jaar.

Telesurdirecteur Mike Antonius zegt dat de afgelopen drie jaar erg succesvol zijn geweest en dat er redenen genoeg zijn om deze samenwerking met de grootste sportbond in Suriname voort te zetten. De hoogte van het bedrag dat hiermee gepaard gaat, wilde hij niet prijsgeven. "Toen ik drie jaar terug hiermee begon verklaarden velen mij voor gek, maar nu zien wij allemaal wat voor effect het heeft gehad."

Achteraf is gebleken dat de samenwerking een enorme impact heeft gehad op de voetbalgemeenschap. Het was een poos zo dat mensen de Surinaamse voetballers niet echt kenden, maar door het vertonen van de wedstrijden op de televisie is er verandering hierin gekomen. De bekendheid van spelers en ook het Surinaamse voetbal hebben hierdoor een boost gekregen. Doordat de mensen nu landelijk de competitie kunnen volgen, zijn de spelers en de ploegen nu weer bekend bij het publiek.

SVB-voorzitter John Krishnadath maakte duidelijk dat de verlenging aangeeft dat er van de kant van Telesur een zekere mate van vertrouwen en tevredenheid is over de eerste periode. "Wij willen de directie van Telesur bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. De verlenging is het bewijs dat de SVB dat niet beschaamd heeft", gaf de SVB-voorzitter aan. Ook hij wees op de positieve ontwikkeling die de uitzendingen hebben teweeggebracht.

Zo weten de spelers en overige mensen van de clubs dat zij zowel op en buiten het veld worden gevolgd. Dit leidt tot een verbeterd gedrag, maar ook tot het ontstaan van voorbeeldfiguren. Het project heeft ook een bijdrage geleverd aan verbetering van het niveau van scheidsrechters. "Bij de evaluaties worden de beelden getoond en kunnen zij zich daarbij verbeteren."

Krishnadath maakte duidelijk dat de verlenging van het contract getekend is op een historische dag voor het Surinaamse voetbal. "De ondertekening vindt plaats op de dag dat wij de cruciale wedstrijd tegen Dominica spelen waarbij Suriname zich kan plaatsen voor de A-sectie van de Concacaf Nations League. Verder is vandaag de dag dat wij voor het eerst in ons voetbalgebeuren gebruik kunnen maken van nazaten van Suriname voor de nationale selectie", aldus de directeur. 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina