Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Badmintonners winnen goud

Badmintonners winnen goud tijdens Suriname International

17/11/2019 14:13 - Guillano Bruce

Mitchel Wongsodikromo en Danny Chen (vierde en vijfde vanuit links) pronken met hun gouden medailles na de prijsuitreiking van de Suriname International.

Mitchel Wongsodikromo en Danny Chen (vierde en vijfde vanuit links) pronken met hun gouden medailles na de prijsuitreiking van de Suriname International. Foto: SBB  

PARAMARIBO - Suriname heeft de Suriname International toch met een hoofdprijs kunnen afsluiten. Mitchel Wongsodikromo en Danny Chen sleepten zaterdagavond in Ring Sport Center goud in de wacht in het mannendubbelspel tijdens de dertiende editie van het internationaal badmintontoernooi.

Nadat ze achtereenvolgens landgenoten Jun Lim Cheung/Jason Cheung en Eros Pierpont/Roché Young A Fat versloegen, namen Wongsodikromo  en Chen het in de finale op tegen het topgeplaatste Barbadiaanse koppel Shae Michael Martin/Gavin Robinson. Het Surinaamse duo trok na twee sets van bij elkaar opgeteld 25 minuten aan het langste eind (21-18, 21-15) en zorgde zodoende voor de enige gouden medaille.

Eerder was al duidelijk dat Suriname op de andere onderdelen geen hoofdprijs zou behalen. In het enkelspel (mannen als vrouwen) kwamen enkele van de Surinaamse badmintonners niet verder dan de tweede ronde en bleven anderen in de eerste ronde steken. In het vrouwen- en gemengd dubbelspel bleek brons de beste prestatie. Alleen in het mannendubbelspel realiseerde het gastland een finaleplek.

Suriname sleepte zes bronzen plakken in de wacht. Het eremetaal kwam op naam van de koppels Jason Chen/Kevin Karg en Young A Fat/Pierpont (mannendubbel), Imani Mangroe/Chaïsta Soemodipoero en Kayleigh Moenne/Faith Sariman (vrouwendubbel) én Geordan Tjon Kon Joe/Mangroe en Kevin Yao Lin Zou/Anjali Paragsingh (gemengd dubbel).

De hoofprijs in het mannenenkelspel ging naar Brian Yang. De Canadees, die eerder dit jaar zilver won tijdens de Pan-Amerikaanse Spelen in Peru, sleepte de titel in de wacht nadat Kevin Cordon, de topgeplaatste Guatemalteek zich vanwege een blessure noodgedwongen moest terugtrekken. De Deen Christian Kirchmayr en de Tsjech Adam Mendrek pakten brons.

Bij de vrouwen werd de Mexicaanse Haramara Gaitan kampioen door de Tsjechische Tereze Svabikova in de finale te verslaan: 16-21, 21-10, 23-21. De topgeplaatste Peruviaanse Daniela Macias en de Barbadiaanse  Montoya Riviera behaalden brons. Geen van Surinames zes vrouwen kwam ver in het enkelspel.

In het vrouwendubbelspel werd het topgeplaatste Peruviaanse koppel Macias/Danica Nishimura kampioen ten koste van het Barbadiaanse duo Riviera/Sabrina Scott (21-7, 21-4). De finale in het gemengd dubbelspel was een Barbadiaanse aangelegenheid. Martin en Scott versloegen in de eindstrijd landgenoten Robinson en Riviera: 21-15, 21-16.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina