Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Biza schendt afspraken stembureaupersoneel'

'Biza schendt afspraken over personeel stembureaus'

17/11/2019 11:57 - Naomi Hoever

'Biza schendt afspraken over personeel stembureaus'

 

PARAMARIBO - Politieke partijen zullen krachtig protesteren tegen het besluit van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat zij hun vertegenwoordigers als stembureaupersoneel moeten aanmelden via de districtscommissariaten. Op 1 november zou zijn afgesproken dat een bepaalde verdeelsleutel gehanteerd zou worden.

Geïnteresseerde burgers en vertegenwoordigers van politieke partijen moeten gelijke kansen krijgen, heeft het ministerie op 6 november laten weten in een brief aan de politieke organisaties die aan de verkiezingen willen deelnemen.

De krant heeft reacties gevraagd aan enkele fracties in De Nationale Assemblee. Abop-parlementariër Marinus Bee zegt: "Dat is tegen de afspraken" en verwijst naar Stanley Betterson die namens de partij de meeting op 1 november heeft bijgewoond. Chandrikapersad Santokhi van de VHP zegt: "Wij gaan hiertegen protesteren. Wij komen met een statement".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina