Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Israëlisch voetbalcontract voor Jeanine Alexander

Jeanine Alexander tekent contract in Israël

17/11/2019 09:59 - Marciano Millerson

Jeanine Alexander (m) toont trots haar rugnummer na ondertekening van een profcontract bij het Israëlische Maccabi Emek Hefer. Ze wordt geflankeerd door een clubvertegenwoordiger en Athena-coach Winston Babel (r).

Jeanine Alexander (m) toont trots haar rugnummer na ondertekening van een profcontract bij het Israëlische Maccabi Emek Hefer. Ze wordt geflankeerd door een clubvertegenwoordiger en Athena-coach Winston Babel (r). Foto: collectie Athena  

PARAMARIBO - "Dit was altijd een droom en het voelt goed aan", aldus een ontroerde Jeanine Alexander tegenover de Ware Tijd. Zij heeft een eenjarig contract met de optie voor verlenging ondertekend bij de Israëlische vrouwenvoetbalclub Maccabi Emek Hefer.

Voor Alexander een emotioneel moment. De behendige aanvalster geloofde altijd in het waarmaken van haar droom. Gedurende negen jaar trouwe dienst aan Ascona/Athena was profvoetbalster worden altijd haar ultieme doel. "Ik kan me nu helemaal op voetbal focussen en wil zeker alles doen om beter te worden."

Nu zij haar profcontract binnen heeft, denkt de aanvalster dat zij in de toekomst voor elk team een belangrijke speelster kan zijn. Ze beseft wel dat zij zich verder zal moeten ontwikkelen om beter te worden. Het wordt dan ook hard werken geblazen. Alexander denkt daarbij niet alleen aan zichzelf, maar wil de deur voor andere landgenoten openen om een contract in het buitenland af te dwingen.

Maccabi Emek Hefer speelt in de hoogste divisie en heeft ambitie landskampioen te worden. Indien dat wordt verwezenlijkt, gaan de deuren open voor het spelen in de Uefa Champions League. "Ik ben echt opgewonden om mijn nieuwe team in de Pro league te helpen", zegt Alexander.

Ze speelde in Suriname voor Ascona, dat later tot Athena werd omgedoopt. Ze vertoeft sinds september samen met ploeggenoten Orthea Riley en Mirelva Wongsodimedjo in Nederland. Het trio werkte een stage af bij verschillende Europese clubs met als hoofddoel een profcontract af te dwingen.

"Athena levert eerste damesprof", reageert een dolgelukkige Athena-coach Winston Babel in gesprek met de Ware Tijd. Hij maakt duidelijk dat Alexander niet naar Suriname zal terugkeren, maar direct aan de slag gaat in Israël. Details over het contract geeft hij niet prijs. 

Hij is blij met de mijlpaal voor zijn vereniging en opleiding. "Ik had verwacht dat wij resultaat zouden boeken, want wij hebben er keihard naartoe gewerkt." Over de status van Riley en Wongsodimedjo laat Babel voorlopig niets los. "Ik kan helaas nog geen mededeling daarover doen omdat wij nog bezig zijn."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina