Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surinamer Pomba wint Srefidensi Marathon

Surinamer Pomba wint zestiende Srefidensi Marathon

17/11/2019 01:07 - Ricky Wirjosentono

De Surinamer Janiek Pomba ging zaterdagavond als eerste man over de finish van de zestiende Srefidensi Marathon.

De Surinamer Janiek Pomba ging zaterdagavond als eerste man over de finish van de zestiende Srefidensi Marathon. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De Srefidensi Marathon is jaren een buitenlandse aangelegenheid geweest, maar zaterdagavond werd de wegwedstrijd over 42,195 kilometer gewonnen door de Surinamer Janiek Pomba. "Ik heb op geen enkel moment enige druk ervaren. Ik had het gevoel dat het vandaag mijn dag zou worden", reageert de negentienjarige winnaar uitgelaten tegenover de Ware Tijd.

Pomba, die vorig jaar vierde werd, klokte een tijd van twee uren, 52 minuten en 54 seconden. Een minuut later finishte de Fransman Sébastien Truet als tweede. Zachary Thomas (VS) completeerde de top drie bij de mannen in 3:03:03.

Gilberto Gittens, die vorig jaar als tweede eindigde, moest genoegen nemen met de zevende plek. Guillermo 'Rasta' Udenhout, die vier jaar geleden vriend en vijand verraste, viel vroegtijdig uit. "Vermoeidheid speelde me parten. Ik kon het niet afmaken", aldus Udenhout.

De Guyanees Lionel D'Andrade, die de Srefidensi Marathon vier keer op zijn naam schreef, was dit jaar de grote afwezige. Samuel Gichuru uit Frans-Guyana, de winnaar van 2018, finishte op plek vijf.

Ook de vrouwenrace werd een succes voor Suriname. Irene Tijndal was de enige vrouw die binnen vier uren de marathon heeft afgerond. De andere drie deelneemsters haakten voortijdig af.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina