Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Halliburton hoopvol over mega-olievondst

Halliburton Suriname hoopvol gestemd over mega-olievondst

18/11/2019 08:06 - Wilfred Leeuwin

Halliburton Suriname hoopvol gestemd over mega-olievondst

Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Halliburton, een dienstverlenend bedrijf in de olie-industrie, heeft zijn honderdjarig bestaan gevierd met een receptie in Courtyard by Marriott. De onderneming is in grote mate betrokken bij het ontwikkelen en het zoeken naar olie in het 'Near Shore'-project van Staatsolie en is 32 jaar actief in Suriname met Staatsolie als één van de grote klanten.

De Peruaanse branchemanager Jorge Espinoza is blij dat 80 procent van de lokale medewerkers Surinamer is. Velen van hen zijn afgestudeerd aan de Anton de Kom Universiteit waar er een leerstoel Geologie is, die mede door Staatsolie in het leven is geroepen. 

Espinoza zegt dat de data die tot nu toe zijn verzameld voor het vinden van olie in de nabije toekomst hoopgevend is. Hij schaart zich daarmee in de rij van mensen, onder wie Staatsoliedirecteur Rudolf Elias, die voortdurend de overtuiging uitspreken dat Suriname een mega-olievondst kan verwachten, net als in Guyana.

Patrick Brunings, stafmedewerker van Staatsolie, zegt al vrij lang samen te werken met Halliburton, dat hij ervaart als een professioneel bedrijf. "Het opmerkelijke is dat het luistert, ook naar kleine klanten, want eigenlijk is Staatsolie een relatief kleinere klant. En ondanks dat heeft het toch oor naar je behoefte."

De mogelijke vondst van olie zal volgens Brunings betekenen dat er meer werk zal zijn voor Halliburton, maar tegelijkertijd ook concurrentie, omdat naar verwachting meer dienstverlenende bedrijven naar Suriname zullen komen. Halliburton is een van 's werelds toonaangevende providers voor olieveldservices. Het bedrijf, met meer dan zestigduizend medewerkers, levert diensten en producten aan klanten in ongeveer tachtig landen.

Sinds haar komst in Suriname heeft de onderneming volgens Espinoza de ontwikkeling van de lokale olie- en gasindustrie geleid, door nieuwe technieken en technologie te introduceren. De focus ligt dan ook op het leveren van diensten, waarbij getracht wordt de gehele levenscyclus van het reservoir te maximaliseren.

Dit gebeurt vanaf het lokaliseren van koolwaterstoffen en het beheren van geologische gegevens tot boor- en informatie-evaluatie, de aanleg en voltooiing van boorputten en opimalisering van de productie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina