Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname bij gelijkspel naar Gold Cup

Suriname bij gelijkspel naar Gold Cup

18/11/2019 18:51 - Guillano Bruce

Suriname bij gelijkspel naar Gold Cup

Foto: Marca.com  

PARAMARIBO - De kansen voor Suriname om de Concacaf Gold Cup van 2021 te halen zijn vergroot. Dankzij een 1-0 zege van Dominica op Saint Vincent en de Grenadines maandag heeft 'Natio' aan een gelijkspel tegen Nicaragua voldoende om het regionale toernooi te bereiken. Die wedstrijd wordt om middernacht gespeeld in Managua.

De uitslag tussen Dominica en Saint Vincent en de Grenadines komt als een verrassing omdat Dominica tot maandag al zijn wedstrijden had verloren. Koploper Saint Vincent en de Grenadines was favoriet en had aan een overwinning genoeg om als eerste in groep vier van League B in de Concacaf Nations League te eindigen en zich zodoende rechtstreeks te plaatsen voor de Gold Cup.

Ook bij een gelijkspel tegen Dominica had Saint Vincent en de Grenadines de beste papieren in handen want dan zou Suriname moeten winnen in het hol van de leeuw (Nicaragua) om de koppositie te veroveren. Voor Saint Vincent en de Grenadines verliep alles volgens plan totdat Dominica in de 71ste minuut de enige goal van de wedstrijd maakte. Audel Josiah O'Neal Laville scoorde het gouden doelpunt.

Door dat resultaat blijft Saint Vincent en de Grenadines steken op elf punten, één punt meer dan Suriname dat maandagnacht aan een gelijkspel voldoende heeft om als eerste in de groep te eindigen. In dat geval komen beide landen op elf punten, maar gaat Suriname vanwege een beter doelsaldo over. 'Natio' heeft momnteel een doelsaldo van +10, terwijl de eilanders staan op +2.

Nicaragua bezet de derde plek met zeven punten, terwijl Dominica door de overwinning zijn enige drie punten van het toernooi binnenhaalde. Ondertussen hebben tien landen zich geplaatst voor de Gold Cup van 2021. Naast titelverdediger Mexico zijn dat Canada, Jamaica, Costa Rica, Honduras, El Salvador, Grenada, Curaçao, Martinique en de Verenigde Staten, verliezend finalist van de vorige editie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina