Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lokale jiujitsubeoefenaars boeren goed in Brazilië

Lokale jiujitsubeoefenaars boeren goed in Brazilië

19/11/2019 21:47 - Marciano Millerson

De jiujitsu-delegatie die in het weekend goede zaken deed in Brazilië.

De jiujitsu-delegatie die in het weekend goede zaken deed in Brazilië. Foto: Collectie Black Samurai team  

PARAMARIBO - “De resultaten zijn geweldig. Wij zijn vreselijk trots”, aldus de eerste reactie van Ginny Roos, teammanager van de Surinaamse jiujitsudelegatie die in het weekend heeft deelgenomen aan een toernooi in Brazilië. De Surinamers hebben boven verwachting gepresteerd tijdens de Amapá Open International. Het evenement werd in de deelstaat Amapá afgewerkt.

De oogst in Ginásio Da Policia Militar Do Amapá is vier gouden, vijf zilveren en één bronzen medaille. Goud werd gewonnen door Eric 'Rico' Alexandre (zwarte band), Jurgen Ho (paarse), Dino Cramer (blauwe) en Vernon Roos (wit). "We zijn vooral verrast door het goud van Roos, want zijn tegenstander was dertig kilogram zwaarder." Vernon is met zijn honderd kilo in Suriname de zwaarste van de groep. Volgens de teammanager was het gewichtsverschil met zijn tegenstander best groot.

"Wij hielden ons hart vast, maar het is goed afgelopen." Alexandre won ook zilver in de open klasse. De overige zilveren medaillewinnaars zijn Sherina Soekhlal (blauwe band) en de witte banders Arianto Sastrowitomo, Karina Jap A Joe en Thomas Gomes. Jap A Joe was met haar 46 jaar de oudste van de groep. Davajo Hoogvliets (wit) behaalde de enige bronzen plak. De prestatie viel op, omdat Suriname voor de eerste maal in het mekka van deze vechtsport, Brazilië, heeft meegedaan. "Van de elf vechters zijn slechts twee niet in de prijzen gevallen. Wij hebben het dus uitstekend gedaan", zegt Roos.

Gillvan Redjosentono (blauwe band) en Gene Pawiroredjo (witte band) zaten ook in de delegatie maar vielen niet in de prijzen. Er namen ruim achthonderd 'jiujiteiros' deel aan dit grote toernooi, van beginnelingen tot blackbelt uit het gastland, Frans-Guyana en Suriname. "Wij mogen echt trots zijn, want wij hebben een goed resultaat neergezet." Volgens Roos heeft Suriname de aandacht getrokken. De overige landen waren vooral geïnteresseerd in hoe de trainingen in Suriname worden opgezet. "Zij wilden weten hoe wij dit niveau hebben gehaald, hoe vaak wij trainen en over welke middelen wij beschikken."

Naar zeggen van Roos hebben blackbelts persoonlijke felicitaties gebracht, "omdat zij onder de indruk waren van de technieken die zij hebben gezien". Zij benadrukt dat Brazilianen niet makkelijk complimenten geven. Het land beschikt namelijk over de beste vechters op dit gebied. Alexandre was de meest ervaren vechter binnen de selectie. Hij is ook de grote motor achter de sport in Suriname. De blackbelt professor, die in Suriname Black Samurai Team runt, was de begeleider van de delegatie bestaande uit leden van Invictus Gym en Black Samurai Team.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina