Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nederlandse profclubs in actie tegen racisme

Nederlandse profclubs in actie tegen racisme

20/11/2019 16:59

Profclubs in actie tegen racisme

Foto: UEFA.com  

AMSTERDAM - Dit weekend wordt bij iedere wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal één minuut minder gevoetbald. Alle profvoetbalclubs staan na het eerste fluitsignaal een minuut stil om aandacht te vragen voor racisme.

Tijdens de wedstrijden wordt opgeroepen om het spel na de aftrap stil te laten leggen. De bal blijft wel in het veld, maar de spelers zullen stil blijven staan. Ook wordt via de boarding en het scorebord een duidelijk statement afgegeven met de tekst: 'Racisme? Dan voetballen we niet'.

Dit doen de clubs naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens het duel tussen FC Den Bosch en Excelsior van afgelopen zondag. Tijdens het eerstedivisieduel tussen FC Den Bosch en Excelsior werd Ahmad Mendes Moreira van Excelsior racistisch bejegend door de aanhang van FC Den Bosch. Vtbl.nl

 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina