Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zedenverdachte stapte zelf naar de politie

Vermeende zedendelinquent stapte zelf naar de politie

20/11/2019 07:48 - Van onze redactie

Vermeende zedendelinquent stapte zelf naar de politie

 

PARAMARIBO - Glenn K. was dinsdag duidelijk terneergeslagen om het besluit van rechter Maureen Dayala dat hij in elk geval tot de verdere behandeling van zijn zaak op 2 december in voorarrest blijft. Alsof hij iets wilde vragen keek hij naar de rechter en officier van justitie Shanta Mahadewsing. “Komt u”, zei de deurwaarder die hem de weg terugwees naar de arrestantenruimte.

De verdachte heeft volgens het onderzoek meerdere malen ontucht gepleegd met een meisje van nog geen 16 jaar. Hij heeft met haar een familieband en ze wonen in hetzelfde huis. Glenn K. heeft vanaf zijn aanhouding de beschuldiging ontkend. Een eerder verzoek van zijn advocaat om hem voorlopig naar huis te sturen was ook afgewezen door de rechter. Hoewel de verdachte zelf naar de politie is gestapt, zijn er volgens de rechter ernstige bezwaren tegen hem.

Het meisje is dinsdag in de raadkamer gehoord als getuige en heeft haar eerder afgelegde verklaring herhaald. De verdachte mocht daar niet bij zijn. Dayala: "U heeft haar beloofd dat u een telefoon voor haar zou kopen en ze moest daarvoor dingen doen." Uit een rapport van de arts blijkt dat het slachtoffer inderdaad seks heeft gehad. Welke rol Glenn K. daarbij mogelijk heeft vervuld is (nog) niet duidelijk.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina