Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • CT-scan overgedragen aan AZP

CT-scan overgedragen aan AZP

21/11/2019 10:49 - Aidy Pinas-Agodeba

Voorzitter van het bestuur van stichting CT-scan Meriam Gafoerkhan-Karamatali, legt uit dat de stichting zich dwars door moeilijke tijden altijd heeft ingezet voor de zieke mens.

Voorzitter van het bestuur van stichting CT-scan Meriam Gafoerkhan-Karamatali, legt uit dat de stichting zich dwars door moeilijke tijden altijd heeft ingezet voor de zieke mens. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Woensdag heeft de overdracht van een CT-scan aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) plaatsgevonden. De CT-scankliniek is 27 jaren onder beheer geweest van de Stichting CT-scan. De voorzitter van het bestuur, Meriam Gafoerkhan-Karamatali, voerde de aanwezigen even terug naar de realisatie van deze specialistische zorg.

De eerste stappen zijn 27 jaar gelden gezet. Door middel van onder andere fundraising werd de CT-scankliniek gerealiseerd. De opening was in 1994. "Vanaf toen hebben we zo goed we konden, volgens onze doelstellingen, vele levens gered door een snelle diagnose waardoor de juiste behandeling kon worden ingezet. We hebben al onze verplichtingen met betrekking tot het runnen van de scankliniek kunnen nakomen. Het bestuur heeft altijd belangeloos gewerkt.  Dit was ons sociaal project", deelde ze met de gasten.

AZP directeur Claudia Marica-Redan stelt dat een CT-scan niet weg te denken is in het ziekenhuis. "27 jaar lang heeft de stichting het maken van een scan mogelijk gemaakt. Het waren niet altijd de ideale omstandigheden, maar het belang van de patiënt wordt gediend. U mag trots zijn op uzelf", zei ze tegen de voorzitter van het stichtingsbestuur.

Het AZP bevindt zich volgens Marica-Redan in een transformatieproces waarbij niet alleen de faciliteiten verbeterd worden, maar ook aan de kwaliteit van de zorg wordt gesleuteld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina