Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geen broedpaatsen creëren voor muskieten

Geen broedpaatsen creëren voor muskieten

21/11/2019 17:11 - Aidy Pinas-Agodeba

Potentiële broedplaats voor denguemuskieten.

Potentiële broedplaats voor denguemuskieten. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Dit jaar zijn er tot vorige week er 44 denguegevallen geregistreerd. In dezelfde periode in 2018 ging het om 55 gevallen. In de afgelopen vier weken waren er drie meldingen. Astracia Warner van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) zegt aan de krant dat het tot nu toe ‘rustig’ is. Ze waarschuwt de samenleving om alert te blijven en geen broedplaatsen te creëren voor de muskieten.

Er wordt de komende weken meer regen vewacht waardoor het aantal gevallen kan toenemen. "De muskieten hebben heel weinig water nodig om zich te vermenigvuldigen. In augustus is er in een verschillende wijken grofvuil opgehaald. Dat is een goede ontwikkeling, maar je merkt op dat op de erven van mensen en langs de straat nog grofvuil staat dat als broedplaats kan dienen", onderstreept ze.

Vanwege de toename van het aantal gevallen van knokkelkoorts in verschillende landen in Noord- en Zuid-Amerika adviseert de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (Paho) landen om de bestrijding van muggenvectoren van knokkelkoorts te verhogen, waarbij gemeenschappen worden betrokken bij preventie- en controleactiviteiten.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina