Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kensmil heeft double-double in verlies

Kensmil heeft double-double in verlies

21/11/2019 00:56 - Terence Oosterwolde

Kensmil heeft double-double in verlies

Na veertien punten tegen Drexel (foto) eindigde Gavin Kensmil (14) woensdagavond met een double-double tegen Rutgers. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - The Lumberjacks zijn niet meer ongeslagen in de NCAA Division I-basketbalcompetitie. Stephen F. Austin State University incasseerde woensdagavond haar eerste nederlaag. Op bezoek bij Rutgers in het Louis Brown Athletic Center in Piscataway, New Jersey werd met 57-69 verloren. Beide teams hebben nu een 4-1 winst-/verliesstaat.

De Surinamer Gavin Kensmil had een double-double: elf punten en een game-high tien rebounds en verder vier steals (game-high), één assist en één blok. Hij speelde een game-high 34 minuten, scoorde vier van zijn acht baskets en benutte drie van de zes vrije worpen. Kevon Harris werd topscorer met achttien punten, John Comeaux had er veertien, maar dit trio kon het eerste verlies na vier opeenvolgende overwinningen, allen in eigen huis, niet voorkomen.

Rutgers maakte de eerste acht punten van de wedstrijd en leidde met 6:30 zelfs met veertien punten: 24-10. SFA ging daarna op een 7-0 run (17-24) en liep bij de rust in tot 26-31. Nadat met 14:57 SFA er 34-38 van had gemaakt, braken The Scarlet Knights de strijd open met een 12-0 run die resulteerde in een 50-34 voorsprong met 10:14 nog te gaan. Precies zes minuten verder zorgde Kensmil ervoor dat het verschil weer onder de tien punten werd gebracht: 49-57.

Echter, Rutgers liep opnieuw uit. SFA probeerde het nog één keer. Door zes punten op rij van Harris werd ingelopen tot 55-62 met 1:37, maar meer zat er niet in. De thuisploeg sloot de strijd af met een 7-2 run en bezorgde SFA het eerste verlies. The Lumberjacks spelen hun volgende wedstrijd op 26 november tegen Duke uit de befaamde Atlantic Coast Conference, één van de prominenste college programs in de Verenigde Staten.

Dancell Leter en Jacksonville College staan op 6-2 dit seizoen, nadat maandagavond de uitwedstrijd tegen Strength 'N Motion International Academy met 101-81 werd gewonnen na een 44-33 ruststand. Leter speelde zeventien minuten en kwam tot een team-high zestien punten, acht rebounds en drie steals. Hij scoorde zeven van de negen shots, miste zijn enige three-pointer en benutte beide vrije worpen.

Lee College staat op 8-2 nadat dinsdag werd gewonnen van Lone Star College (123-63) en zaterdag van Glendale Community College (100-86). Yamill Wip eindigde dinsdag met twaalf punten. Hij scoorde al zijn drie three-pointers, één van de twee veldbaskets en benutte één van de twee vrije worpen. Wip had ook drie rebounds, twee assists en twee blocks. Tegen Glendale had hij vier punten en één steal.

Utah State University won maandag in Dee Glen Smith Spectrum met 82-50 van University of Texas at San Antonio en blijft ongeslagen (5-0). The Aggies, voor wie de Surinamer Roché Grootfaam uitkomt, zit intussen op Jamaica. Tijdens de Jersey Mike's Jamaica Classic worden er twee duels gespeeld op het eiland: tegen LSU vrijdagavond en North Texas zondagmiddag.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina