Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Miljoen US dollar voor oplossen moord Curaçao

Miljoen US dollar uitgeloofd voor oplossen moord Curaçao

21/11/2019 21:48

De overleden Helmin Wiels, voormalig lijsttrekker van Pueblo Soberano.

De overleden Helmin Wiels, voormalig lijsttrekker van Pueblo Soberano. Foto: Michael Kooren / ANP  

WILLEMSTAD - De Curaçaose politicus en zakenman Amparo dos Santos heeft donderdag een beloning van 1 miljoen US dollar in het vooruitzicht gesteld voor de persoon die de moord op politicus Helmin Wiels in 2013 oplost. Dos Santos stelt dat het Openbaar Ministerie geen idee heeft wie de moord heeft gepleegd.

Opmerkelijk detail is dat oud-minister van Financiën George Jamaloodin, halfbroer van Amparo dos Santos, eerder dit jaar is veroordeeld tot 28 jaar gevangenisstraf voor betrokkenheid bij de moord. Zijn andere broer, loterijbaas Robbie dos Santos, zit om dezelfde reden sinds deze week vast. Volgens Amparo dos Santos hadden zijn beide broers geen motief voor de moord.

De populaire politicus Wiels werd op 5 mei 2013 doodgeschoten op het strand van Marie Pampun op Curaçao. Hij was toen politiek leider van de partij Pueblo Soberano (Onafhankelijk Volk). Wiels deed onder meer onderzoek naar de loterijverkoop op Curaçao. Mogelijk hield de moord daarmee verband. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina