Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • UEFA klaagt Roemeense bond aan

UEFA klaagt Roemeense bond aan

21/11/2019 03:18

Roemenië-Zweden wordt stilgelegd nadat Alexander Isak (m) slachtoffer is van kwetsende spreekkoren.

Roemenië-Zweden wordt stilgelegd nadat Alexander Isak (m) slachtoffer is van kwetsende spreekkoren. Foto: EPA  

NYON - De Roemeense voetbalbond moet zich verantwoorden bij de tuchtcommissie van de UEFA. Aanleiding hiervoor is racistisch gedrag van toeschouwers tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van de Roemenen tegen Zweden van afgelopen vrijdag.

De Zweedse aanvaller Alexander Isak was in Boekarest doelwit van de racistische uitingen op de tribunes. De oud-spits van Willem II werd in de slotfase van de wedstrijd lastiggevallen door kwetsende spreekkoren.

Isak meldde de kwetsende spreekkoren bij de Italiaanse scheidsrechter Daniele Orsato, die het duel daarop even onderbrak. Ook werd er een golfbal richting de aanvaller gegooid.

Uiteindelijk besloot Isak de toeschouwers te negeren en vierde hij na het laatste fluitsignaal feest met de meegereisde Zweedse fans. De Scandinaviërs hadden zich dankzij de 0-2-overwinning in Roemenië namelijk gekwalificeerd voor het EK.

"Het waren racistische beledigingen en geluiden, dat zou niet moeten gebeuren", liet Isak na de wedstrijd weten. "Ik koos ervoor om me niet te laten beïnvloeden, want dat is wat ze uiteindelijk willen. De scheidsrechter zei dat hij de wedstrijd kon staken, maar ik vertelde hem dat het niet nodig was." NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina