Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zes nieuwe ambassadeurs bieden geloofsbrieven aan

Zes nieuwe ambassadeurs bieden geloofsbrieven aan

21/11/2019 00:00 - Jason Pinas

Ambassadeur Igor Gonzalez (l) van Cuba in geprek met Arnold Halfhide (m) en president Desi Bouterse.

Ambassadeur Igor Gonzalez (l) van Cuba in geprek met Arnold Halfhide (m) en president Desi Bouterse. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De zes ambassadeurs die woensdag hun geloofsbrieven aan president Desi Bouterse hebben aangeboden, kijken uit naar een goede samenwerking met Suriname. Het gaat om ambassadeurs van Cuba, Japan, Australië, Tsjechië, de Europese Unie en Portugal.

Het eerste officiële gesprek met Bouterse duurde maar even, maar volgens de ambassadeurs is er in grote lijnen besproken wat er van elkaar verwacht wordt. Met name de (on)rust op het Zuid-Amerikaanse continent, ondersteuning op het gebied van de economie en het op gang brengen van duurzame ontwikkelingsprojecten voor de gemeenschap zijn aan de orde gekomen.

De Cubaanse ambassadeur Igor Gonzalez zegt dat in zijn gesprek met Bouterse het accent vooral is gelegd op de situatie in de regio. "We hebben gesproken over onze wederzijdse relatie, maar ook over de recente ontwikkelingen die zich voordoen op ons continent. We zijn bezorgd over de situatie in Bolivia en Chili."

Gonzalez wil dat de spanningen in die landen door middel van dialoog worden opgelost. "We roepen op tot vrede en rust. We zien graag dat de institutionele orde weer op gang komt." Er is ook gesproken over samenwerking in de gezondheidssector. Hij acht niet uitgesloten dat er meer Cubaanse artsen naar Suriname komen.

Bruce Lendon van Australië is ervan overtuigd dat de banden sterker zullen worden omdat de twee landen al goed hebben samengewerkt in internationale organisaties. Zijn land zal zich vooral richten op kleine projecten die moeten leiden tot gemeenschapsontwikkeling. De Japanse ambassadeur Tatsuo Hirayama wil zich meer inzetten voor sterkere economische samenwerking en cultuur.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina