Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Medewerkers SPSB willen Kromosoeto terug

Medewerkers SPSB willen Kromosoeto terug

22/11/2019 09:47 - Gilliamo Orban

Medewerkers SPSB willen Kromosoeto terug

 

PARAMARIBO - Er lijken steeds meer stemmen op te gaan onder het personeel van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) om directeur Ginmardo Kromosoeto weer actief aan het werk te zien. Hij is sinds mei met verplicht verlof nadat bekend werd dat er vermoedelijk malversaties hebben plaatsgevonden bij de bank. “Volgens het personeel heeft hij niets fout gedaan. Er zijn veel zaken op sociale media gepost die leugens zijn”, zegt een ingewijde bij de bank tegen de Ware Tijd.

Zo is volgens de bron sinds 3 april 2018 de lening afgelost van Patrick Pengel, voormalig minister van Volksgezondheid en Openbare Werken, Transport en Communicatie. "Het is een grote leugen dat de man nog een creditsaldo heeft bij de bank. Het geld waarmee de schuld afgelost moest worden, was op een tussenrekening van de kassa en dat is opzettelijk niet overgeboekt om de schuld kwijt te schelden."

Wat de roep om Kromosoeto's terugkeer luider doet klinken, is dat medewerkers beweren dat ze waarnemend directeur Dharampersad Kalloe liever kwijt dan rijk zijn. "Sinds Kromosoeto weg is, worden er steeds meer personeelsonvriendelijke maatregelen tegen ons getroffen door Kalloe." Daarnaast zouden er mondeling opdracht worden gegeven voor overplaatsing van medewerkers naar andere afdelingen terwijl ook de korting op het huurbedrag van een safe zou zijn geschrapt.

Bij het personeel van SPSB kan het er ook niet in dat het woningbouwproject waaraan het personeel zou deelnemen, is stopgezet. De eerste huizen zouden in januari 2020 gebouwd worden. Kalloe zegt dat bij hem het woningbouwproject niet bekend is. "De bank financiert het huizenproject van de overheid en we zijn niet de uitvoerder van de projecten."

"Als een woningbouwproject is stopgezet of on hold is, betreft dat de overheid", zegt de waarnemend directeur. Hij wijst erop dat de overplaatsing van de mensen eerst in overleg met de personen plaatsvindt en ontkent verder dat privileges van personeelsleden zijn ingetrokken. Voor de safeloketten betalen de medewerkers volgens hem een gereduceerd bedrag.

Er zou ook onvrede zijn omdat de chauffeur van de directeur het bankgebouw niet in mag. ingaan. Volgens Kalloe gaat het om een beveiligingsman van Kromosoeto. Die kan niet op kantoor van de directeur komen zitten, aangezien de directeur met verlof is. "Zijn taak is om de directeur te beveiligen, dus hij moet bij Kromosoeto zijn. Dat hebben we hem uitgelegd en hij krijgt nog steeds zijn salaris van de bank", legt Kalloe uit.

Kalloe is al 44 jaar werkzaam bij de SPSB. "Ik heb niet gemerkt dat het personeel ontevreden is over mij of dat ik onvriendelijke maatregelen neem tegen medewerkers. Misschien worden zulke dingen beweerd door enkele mensen", zegt de waarnemend directeur. Hij wijst erop dat er besluiten worden genomen om de bank vooruit te brengen en dat hoeft niet in goede aarde te vallen bij iedereen. "Maar wij handelen in het belang van de bank", aldus Kalloe.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina