Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pre-bachelorstudenten IOL raadplegen BvL

Pre-bachelorstudenten IOL raadplegen BvL

22/11/2019 04:13 - Naomi Hoever

De belangstelling bij de informatiebijeenkomst voor de Pre-bachelor IOL was groot,

De belangstelling bij de informatiebijeenkomst voor de Pre-bachelor IOL was groot, Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Leerkrachten die de pre-bacheloropleiding van het IOL volgen, hebben zich woensdagmiddag uit onvrede en teleurstelling over de aanvang van de opleiding, tot de Bond van Leraren (BvL) gewend.

Het blijkt dat de opleiding online wordt verzorgd en niet klassikaal, omdat er niet voldoende lokalen zouden zijn. Wat kwaad bloed bij de groep heeft gezet is dat bij de inschrijving niet is gezegd dat het om een online-studie gaat. Ze noemen het "grove misleiding" door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Hen is voorgesteld een lening bij de Nationale Ontwikkelingsbank te sluiten of bij Kirpalani een laptop aan te schaffen.

Maar sommigen zeggen dat zij hun leenplafond al hebben bereikt en geen extra lening kunnen betalen. Ook kunnen ze geen wifi-box kopen. Komende week stuurt de groep een brief met haar grieven naar minister Lilian Ferrier, waarbij een ultimatum zal worden gesteld voor opheldering. Reshma Mangre, voorzitter van BvL heeft de groep aangehoord. "De studenten voelen zich opgelicht en belazerd", stelt ze.

Er hebben zich 517 studenten ingeschreven voor de pre-bachelorstudie. Het merendeel eist nu zijn inschrijfgeld van SRD 1.375 terug. Mangre vermoedt dat de voorbereiding niet goed is geweest en zegt dat de randvoorwaarden in orde moeten zijn alvorens een onlinestudie kan beginnen. De betrokkenen studeren wel, maar onder protest.

Mangre legt uit dat de pre-bachelorstudie niet van toegevoegde waarde is voor het bachelorjaar. Dat de bond zich met deze zaak bemoeit, komt omdat die met onderwijs te maken heeft. Mangre noemt het vervolgtraject van deze opleiding uitzichtloos. Studenten beklagen zich ook dat leerkrachten niet met het onlineplatform Moodle kunnen werken.

"Er is nattevingerwerk verricht. Pas als de student een vraag heeft kan hij de docent persoonlijk ontmoeten." Op 4 november waren er op een introductiedag activiteiten voor deze groep en vier dagen daarna een informatiesessie om met het programma Moodle om te gaan. Daarop worden de weekplanners en de lessen per week geplaatst.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina