Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rubis op de Surinaamse markt

Rubis op de Surinaamse markt

22/11/2019 08:11 - Ivan Cairo

De Franse brandstofleverancier Rubis doet zijn intrede op de Surinaamse markt.

De Franse brandstofleverancier Rubis doet zijn intrede op de Surinaamse markt. Foto: Rubis-caribbean.com  

PARAMARIBO - De Franse brandstofleverancier Rubis heeft officieel zijn intrede gedaan op de brandstofmarkt in Suriname. Nabij Boxel opende het bedrijf donderdag een brandstofterminal met een opslagcapaciteit van negentigduizend barrels. De capaciteit kan uitgebreid worden met ongeveer 50 procent.

Roy Boedhoe, directeur van brandstofbedrijf RBE, die via een partnerschap Rubis naar Suriname haalde, zei bij de opening dat het streven is om marktleider te worden in de lokale brandstofsector. Directeur van Rubis Caribbean, Mauricio Nicholls, stelde dat Suriname de komende periode veel meer energie en brandstof nodig zal hebben om de economie verder te ontwikkelen. De Franse maatschappij wil daarin een bijdrage leveren.

Aan de Ware Tijd zegt Boedhoe dat een aantal van zijn pompstations "gerebrand" en getransformeerd zullen worden tot Rubis-servicestations. "Nu hebben we tien servicestations gegeven aan Rubis om te branden en vijf tankwagens om te re-branden. We beginnen met tien pompstations. Er komen drie nieuwbouw- en zeven bestaande stations die ge-rebrand zullen worden."

De Rubis-pompstations komen over het hele land. Zij zullen er binnen zes maanden staan. De eerste Rubis-tankwagens zullen uiterlijk januari met de brandstoflevering beginnen. Enkele pompstations verkopen overigens al sinds september Rubis-brandstof. "Vanaf vandaag verkopen ze die allemaal."

Minister Stephan Tsang van Handel, Industrie en Toerisme zegt dat er veel obstakels waren om de terminal in Suriname te vestigen. Hij bedankte de Fransen voor het vertrouwen in de Surinaamse economie, dat ze met hun initiatief hebben getoond en waarmee zij zullen bijdragen aan verdere economische groei van het land.

Met de komst van Rubis zijn nu drie grote olieleveranciers actief op de Surinaamse markt. "We zijn van oordeel dat eerlijke concurrentie zal leiden tot betere dienstverlening, betere standaarden en betere prijzen voor de samenleving", aldus de minister. Ook zullen er meer arbeidsplaatsen geschapen worden.

In zijn toespraak zei Boedhoe dat met de steun van Rubis, RBE de marktleider wordt in de brandstofvoorziening van Suriname. Hij is blij met het vertrouwen dat de Franse maatschappij in hem heeft gesteld door een partnerschap met zijn bedrijf aan te gaan. Rubis heeft 12,4 miljoen US dollar geïnvesteerd in de bouw van de moderne terminal die veertien maanden heeft geduurd. De terminal voldoet aan de hoogste veiligheidsstandaarden.

Daarnaast betalen de Fransen de verbetering van de Putcherweg nabij Boxel waar de terminal gevestigd is. De oplevering is in december. Inclusief Suriname is Rubis nu in achttien landen in het Caribisch gebied actief met een netwerk van meer dan 350 pompstations en zeshonderd medewerkers.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina