Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Srefidensi-voorpremière Wiren in Nederland

Srefidensi-voorpremière Wiren in Nederland

24/11/2019 09:23

Srefidensi voorpremière Wiren

 

AMSTERDAM - In het kader van Srefidensi gaat de speelfilm Wiren zondag in Nederland in voorpremière. De film is te zien in bioscopen van het concern Pathé in diverse steden en in de Kinepolis-bioscopen in Almere en Zoetermeer.Dit laat regisseur Ivan Tai-Apin weten.

Wiren vertelt het verhaal van een doofgeboren jongen die in Nickerie woont. Hij overwint de nodige tegenslagen om van het platteland in Paramaribo te geraken. Daar wacht hem een nog grotere uitdaging: opkomen voor zijn rechten als dove. Hij moet heel wat opofferen om zijn doel te bereiken.

Dit indrukwekkende verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten, schrijft Tai-Apin. Voorstellingen waren recent tijdens het Nederlands Filmfestival volledig uitverkocht, net als de voorstelling op het Da Bounce Urban Film Festival in Amsterdam.

Niet alleen de boodschap van de film maakt de film bijzonder, maar ook het feit dat er na jaren een volledig in Suriname geproduceerde film, gespeeld door overwegend Surinaamse acteurs, van de hand van een Surinaamse regisseur, zal worden vertoond in alle Pathé-bioscopen in Nederland.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina