Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Weer doden bij roofoverval goudconcessie

Weer doden bij roofoverval goudconcessie

24/11/2019 13:43

Weer doden bij roofoverval goudconcessie

 

SIPALIWINI - Zaterdagavond heeft zich opnieuw een roofoverval voorgedaan op een goudconcessie te Mama Ndyuka in district Sipaliwini. De Ware Tijd verneemt dat er naar alle waarschijnlijkheid twee personen zijn omgekomen.

Op de website van het Korps Politie Suriname staat dat manschappen van regio Oost bericht hebben ontvangen dat "twee manspersonen om het leven zijn gebracht door struikrovers. Deze informatie komt vanuit een betrouwbare bron", aldus een zinsnede op politie.sr.

Het zou gaan om een groep mannen van Braziliaanse komaf die een gewapende roofoverval hebben gepleegd. Daarbij werden schoten met zware geweren gelost. Twee mannen die werkzaam waren op de concessie werden door kogels geraakt en overleden ter plaatse aan de verwondingen.

Na de roofoverval sloegen de mannen op de vlucht. Het is onduidelijk wat de buit is. Het vermoeden bestaat dat het om dezelfde groep Brazilianen zou gaan die vorige maand een gewapende roofoverval pleegden op een ander goudkamp in het Lawagebied. Daarbij kwamen een militair en een Braziliaanse goudzoeker om. Ook werden machines in brand gestoken. De verschillende eenheden van de politie zijn intussen bij de goudconcessie te Mama Ndyuka om de situatie in kaart te brengen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina