Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SLM houdt besluit beëindiging contract aan

SLM houdt besluit beëindiging contract met schoonmaakbedrijf aan

27/11/2019 00:00 - Naomi Hoever

SLM houdt besluit beëindiging contract met schoonmaakbedrijf aan

Foto: Facebookpagina Surinam Airways  

PARAMARIBO - Werknemers in dienst van BT Cleaning & Services kunnen voorlopig met een gerust gevoel verder. De SLM, het bedrijf waarvoor BT Cleaning vliegtuigen en kantoren schoonmaakt, heeft het besluit om de samenwerking per 1 januari 2020 te beëindigen aangehouden. Dit gebeurde, nadat het personeel zaterdag heeft geweigerd vier vliegtuigen schoon te maken.

De toestellen zijn die dag schoongemaakt door derden, waardoor de vluchten konden doorgaan. Om een toestel schoon te maken moeten werkers gecertificeerd zijn. Naar verluidt was dat zaterdag niet in het geval.

Enkele uren na de actie, in de late avond, heeft de SLM-directie de bond per brief laten weten dat zij de beëindiging van de overeenkomst aanhoudt. Daarmee komt zij terug op haar schriftelijke mededeling aan BT Cleaning dat de samenwerking tot eind dit jaar zou lopen.

De vliegmaatschappij zou niet tevreden zijn met de geleverde schoonmaakdiensten. Ook na herhaalde waarschuwingen veranderde de manier van werken niet. Intussen had directeur Roy Burleson van het schoonmaakbedrijf bij het ministerie van Arbeid collectief ontslag aangevraagd voor de 57, overwegend vrouwelijke, medewerkers.

Er was nog geen beslissing genomen over de aanvraag. Nadat de werknemers hoorden dat hun werkgever ontslag had aangevraagd, hadden zij verwacht dat SLM hen zou uitnodigen voor een gesprek. Er kwam geen uitnodiging en het personeel besloot te staken.

Marcia Clumper van C-47, die de bond ondersteunt in zijn strijd, is blij dat de vrouwen durf hebben getoond. "Ze hebben een vuist gemaakt. Niemand is gaan werken." De actievoerenden hadden zich zaterdag te Wit Santi verzameld.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina