Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dengue: hoogste aantal gevallen in Amerika’s

Dengue bereikt hoogste aantal gevallen in Amerika’s

28/11/2019 01:58 - Aidy Pinas-Agodeba

Denguepatiënt met moeder in Honduras.

Denguepatiënt met moeder in Honduras. Foto: Associated Press  

PARAMARIBO - Dengue heeft met meer dan 2,7 miljoen gevallen, waarvan 1.206 dodelijk en 22.127 ernstig het hoogste aantal geregistreerde gevallen tot nu toe bereikt in de Amerika’s. Dit blijkt uit de laatste epidemiologische update van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (Paho) eind oktober.

In vergelijking met 2015, waarbij er ook sprake was van een dengue-epidemie, ligt het aantal gevallen nu 13 procent hoger. Wel is het aantal sterfgevallen 26 procent lager. In januari is het eerste denguegeval van 2019 geregistreerd in Suriname.

Astracia Warner van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) zegt tegen de Ware Tijd dat het tot nu toe rustig is. Er zijn in de afgelopen vier weken slechts drie meldingen geweest. Vanaf het begin van het jaar tot vorige week zijn er 44 gevallen geregistreerd.

Dit zijn minder gevallen in vergelijking met dezelfde periode in 2018. Er werden toen 55 gevallen gerapporteerd. Warner merkt op dat het BOG na het ontvangen van een melding maatregelen neemt. Zo volgt een bespuiting rond het adres van de melding, binnen een straal van honderd meter.

Het BOG geeft ook voorlichting en drukt bewoners op het hart om hun omgeving schoon te houden. "We blijven alert en volgen ook de ontwikkelingen in de regio op de voet." Ze roept de samenleving op ook alert te blijven en om geen broedplaatsen te creëren voor de muskieten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina