Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Abrahams: ‘Vonnis komt over als behoorlijke klap’

Abrahams: 'Vonnis als behoorlijke klap overgekomen'

29/11/2019 18:25 - Gilliamo Orban

Abrahams: 'Vonnis als behoorlijke klap overgekomen'

Ramon Abrahams vindt de timing van het vonnis van Desi Bouterse opmerkelijk. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - "Het vonnis is zeker als een behoorlijke klap overgekomen!" erkent NDP-ondervoorzitter Ramon Abrahams tegenover de Ware Tijd. Hij reageert desgevraagd op de veroordeling van partijvoorzitter Desi Bouterse tot twintig jaar celstraf in het geruchtmakende 8 Decemberstrafproces.

Het moment van de uitspraak - de Krijgsraad sprak de veroordeling vrijdagmiddag uit - is de NDP volgens Abrahams in het verkeerde keelgat geschoten. "Er is gewacht tot wanneer de president uitlandig is, op staatsbezoek in China, om hem op zo een wijze te veroordelen", zegt de ondervoorzitter.

Abrahams heeft intussen telefonisch contact gehad met Bouterse. Er is voor vrijdagavond een spoedkadermeeting gepland in partijcentrum Ocer. "Hij heeft me gevraagd om de leden toe te spreken en hen te vragen om te bedaren tot kalmte totdat hij terug is. Hij wordt zaterdag op zondag terug verwacht in Suriname", aldus Abrahams.

De NDP'er vindt het opvallend dat voordat de media in Suriname met het nieuws over de veroordeling van Bouterse waren uitgekomen, de Nederlandse premier Mark Rutte erover in het nieuws had gesproken. "Dat geeft wel aan hoe de lijnen lopen. Dit is zwaar politiek beladen, want het is ampertjes zes maanden vóór de verkiezingen", stelt de ondervoorzitter.

Hij wijst erop dat sommige landen, zoals Nederland, politiek misbruik zullen maken van het vonnis. "Omdat we koersen naar de verkiezingen. Alles wordt uit de lade gehaald om die te beïnvloeden", aldus Abrahams.

Hij wil nog niet vooruitlopen op zaken rond het functioneren van de president nu die een veroordeling op zijn naam heeft. "Wanneer de president terug is zal de situatie bekeken worden en welke stappen ondernomen zullen worden", geeft hij mee. Of Bouterse wel of niet de presidentskandidaat blijft is volgens de ondervoorzitter niet aan de orde.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina