Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Geen nieuwe overval Mama Ndyuka-gebied’

‘Geen nieuwe overval Mama Ndyuka-gebied’

29/11/2019 06:01 - Ivan Cairo

‘Geen nieuwe overval Mama Ndyuka-gebied’

 

PARAMARIBO - Er blijkt woensdag geen overval te zijn gepleegd in het Mama Ndyuka-gebied in het zuidoosten van Suriname. Beweringen als zouden rovers weer hebben toegeslagen nabij Gaanda en zeker vijftig personen hebben gegijzeld berusten niet op waarheid. Dat stelt korpschef Roberto Prade desgevraagd tegenover de Ware Tijd.

Donderdag gingen diverse audioberichten rond via sociale media waarin alarm wordt geslagen over een vermeende gewapende beroving die woensdagavond zou zijn gepleegd. De politiechef zegt de voice notes ook te hebben beluisterd. Geen enkele dienst heeft bevestigd dat er daadwerkelijk een nieuwe beroving heeft plaatsgevonden, aldus Prade.

Naderhand verklaarden ook bewoners van het gebied dat zich geen nieuwe incidenten hebben voorgedaan. Wel zijn er schoten gehoord in de omgeving van Gaanda, maar die zijn naar verluidt gelost door jagers.

Prade zegt dat militairen en politieagenten in het gebied werken aan de opsporing en aanhouding van de daders van de gewelddadige berovingen van de afgelopen periode. Bij twee afzonderlijke roofovervallen zijn zeker vier personen doodgeschoten door een Braziliaanse roversbende. Onder de doden was een militair, lid van de Counter Terrorism Unit.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina