Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'We gaan ons nu nog correct gedragen'

'We gaan ons nu nog correct gedragen'

29/11/2019 22:47 - Gilliamo Orban

NDP-topper Ramon Abrahams waarschuwt voor mensen die de integriteit van de partij, de voorzitter en het land willen aantasten.

NDP-topper Ramon Abrahams waarschuwt voor mensen die de integriteit van de partij, de voorzitter en het land willen aantasten. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De NDP treft voorbereidingen om president tevens partijvoorzitter Desi Bouterse zondagochtend groots te ontvangen op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven. Het staatshoofd keert die dag terug uit China. De partijstructuren hebben vrijdagavond tijdens een spoedkadermeeting in het partijcentrum Ocer de opdracht gekregen om mensen te mobiliseren voor de ontvangst van de president.

"Wij verwachten van u als leidinggevende van uw wijk, ressort of district dat u de mobilisatie inzet, dat is de kracht van de NDP. Wij gaan onze voorzitter een daverend welkom geven", zei NDP-ondervoorzitter Ramon Abrahams vrijdagavond tijdens de kadervergadering. Hij zei te rekenen op de ondersteuning van de structuren en hij weet dat sommige personen al bezig zijn anderen te mobiliseren. Aanhangers van de partij zullen zaterdagavond vanuit Ocer en vanuit de districten vetrekken naar de luchthaven.

"Ik doe een beroep op jullie om ons nu nog correct te gedragen", zei de ondervoorzitter. Ze moeten niet denken dat alleen bigi suma de na den oso, maar bigi suma de tu na unu oso. Tantiri a no don", voegde hij eraan toe. Hij waarschuwt voor mensen die de integriteit van de partij, de voorzitter en het land willen aantasten. "Dan ben u regelrecht bezig om vijandig te zijn tegen de NDP en u moet ons niet dwingen om dingen te doen die we niet graag willen doen", zei Abrahams.

Hij zei dat het vonnis als een complete verrassing is gekomen, omdat er was gezegd dat de verdachten vrijdag zouden horen wanneer de uitspraak zou plaatsvinden. De veroordeling heeft volgens hem de gemoederen niet stilgehouden. "Het was een komen en gaan van mensen in Ocer en de mensen waren heel opgewonden", zei Abrahams. De ondervoorzitter wees erop dat de partij niet alleen bestaat uit Bouterse, maar de NDP heeft gekozen structuren. Hij noemde de rechtszaak een politiek strafproces.

"Wij van de NDP gaan een politiek antwoord geven op wat zich vandaag heeft afgespeeld", zei de NDP-topper. Het kan er bij hem niet in dat de president wordt veroordeeld, terwijl het staatshoofd in het buitenland is in landsbelang. "Het is nooit in de wereld voorgekomen dat een zittende president wordt gevonnist. Hoe dan? Vijf maanden voor de verkiezing wordt de man veroordeeld tot twintig jaar celstraf. Wij van de NDP gaan dit niet accepteren", zei Abrahams die hierbij bijval kreeg van de aanwezigen. De partij zal volgens hem bij de aanstaande verkiezingen groter uit de bus komen. "Dit gaat ons alleen versterken."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina