Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Veroordeling zal nooit rechtskracht hebben’

‘Veroordeling zal nooit rechtskracht hebben’

30/11/2019 00:00 - Gilliamo Orban

Vicepresident Ashwin Adhin zegt dat het vonnis geen directe gevangenneming voorschrijft.

Vicepresident Ashwin Adhin zegt dat het vonnis geen directe gevangenneming voorschrijft. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - "Wat ons betreft zal de veroordeling nooit rechtskracht hebben. We hebben genoeg middelen om binnen de rechtsstaat te handelen." Dat zei vicepresident Ashwin Adhin vrijdagavond tijdens een kadermeeting van de NDP in partijcentrum Ocer.

Hij heeft op verzoek van president Desi Bouterse het vonnis in het 8 Decemberstrafproces bestudeerd. Adhin legde uit dat het vonnis geen directe gevangenneming voorschrijft en dat Bouterse bij verstek is veroordeeld tot twintig jaar celstraf. "Nu gaan de veertien dagen in en in die veertien dagen kunnen we in hoger beroep gaan. Het verdere proces kan één jaar of misschien tien jaar duren. Dus het vonnis heeft op dit moment geen gezag", benadrukte Adhin.

Het vonnis is volgens hem pas uitvoerbaar wanneer er geen rechtsmiddelen meer zijn. Mocht er in hoger beroep een niet bevredigende uitspraak zijn, dan volgen er volgens de vicepresident nog amnestie en gratie. Hij noemde Bouterse een man die decennialang het boegbeeld is van een gevestigde soevereiniteit en onafhankelijkheid. "Nu wordt hij het slachtoffer van een systeem en wil men een man kruisigen om met zijn bloed al de zonden van zich af te lossen. Als we dat niet beseffen zal de tijd dat uitwijzen aan al die onwetenden", aldus Adhin.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina