Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Jongeren moeten hiv en aids helpen uitbannen'

'Jongeren moeten zich bewust zijn van de gevolgen hiv'

01/12/2019 10:19 - Van onze redactie

Jongeren moeten bewustzijn van gevolgen hiv

Foto: Familyequality.org  

PARAMARIBO - Jongeren moeten beseffen dat hiv zich kan ontwikkelen tot aids. Dit virus vormt een bedreiging voor het voortbestaan van de mensheid, stellen Sivern Hammen en Chermain Pansa, UN SDG Youth Ambassadors van Suriname in een persbericht in verband met Wereld Aids Dag op 1 december.

Volgens het duo is het - net als elders in de wereld - goed om ook in Suriname stil te staan bij deze dag. Volgens cijfers gepubliceerd in 2016 leven in Suriname 4.900 mensen - ongeveer 1 procent van de samenleving - met hiv of met aids.

"Als we kijken naar SDG 3 - Good Health and Well-Being - is het van eminent belang dat wij als totale natie actie ondernemen om de gezondheidzorg in zijn totaliteit te garanderen. Een natie met gezonde burgers is één van de meest essentiële zaken om ontwikkeling en stabiliteit te hebben."

Hammen en Pansa roepen vooral jongeren op om hun verstand te gebruiken en ervoor te zorgen "dat wij eerst goed nadenken voordat we handelen". "Self love and respect is one of the most important things in order to achieve great things in life", is de boodschap van de jeugdambassadeurs. "Jongeren, laat je testen en gebruik een voorbehoedsmiddel. Laten we gaan voor een gezonde natie door hiv en aids uit te bannen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina