Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nearshore Drilling project Staatsolie afgesloten

Nearshore Drilling project Staatsolie afgesloten

01/12/2019 05:03

Het boorplatform West Castor.

Het boorplatform West Castor. Foto: Staatsolie  

PARAMARIBO - Het Nearshore Drilling project wordt nu afgesloten. Er zijn zes putten geboord voor de kust van ons land. Er is geen commerciële olievondst gedaan, maar er zijn wel kostbare data verzameld, meldt Staatsolie in een persbericht.

Het Nearshore Drilling project (NSD) van Staatsolie startte in april van dit jaar. Het boorplatform dat hiervoor ingezet werd, de West Castor, wordt gedemobiliseerd. Tijdens dit project zijn zes putten geboord: Marai, Electric Ray, Kankantrie, Powisi, Gonini en Tukunari. De totale dieptes van de putten variëren van 1000 tot 3000 meter in waterdiepten van 8 tot 25m.

Dataverzameling was één van de subdoelen van het project. Aanvankelijk waren er tien putten gepland, waarbij de kans op het vinden van olie lag tussen de 10 en 27% met geschatte winbare hoeveelheden olie tussen 65 en 800 miljoen vaten. Er zijn door operationele belemmeringen en de inzichten gedurende het programma vier putten afgevoerd.

In vier van de zes geboorde putten, is de aanwezigheid van olie aangetoond, meldt Staatsolie. Daarmee is de potentie van olie in ons kustgebied nog eens is bevestigd. Het project is binnen de geplande tijd en het budget uitgevoerd zonder incidenten of schade aan ons milieu.

Van het nearshore-gebied waren weinig data beschikbaar; Staatsolie vergaarde wel seismische data op basis waarvan er prognoses gedaan zijn en de locatie van de putten werd vastgesteld. Nu met dit boorprogramma putdata verkregen zijn, kunnen de seismische data hiermee in verband worden gebracht. Met deze informatie worden de geologische inzichten aangescherpt en wordt de kans van slagen verhoogd in de verdere zoektocht naar olie. Staatsolie vindt het belangrijk dit gebied te blijven onderzoeken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina