Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rumas heeft goed jaar gehad

Rumas heeft goed jaar gehad

01/12/2019 19:50 - Aidy Pinas-Agodeba

Emmy Hart van Rumas.

Emmy Hart van Rumas. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - "We hebben een goed jaar gehad met verschillende activiteiten”, vertelt Emmy Hart van Rumas. De stichting heeft nu ook een centrum voor huiswerkbegeleiding waar kinderen hulp krijgen om hun schoolprestaties te verbeteren. Ze worden begeleid door ervaren personen.

De stichting heeft ook veel aandacht besteed aan het coachen van ontspoorde jongens. Rumas is er niet in geslaagd om alle jongens in het rechte spoor te zetten. "We hebben van alles gedaan. Een bromfiets voor hen gekocht en hen aan het werk gezet en dan nog gaat het niet. We willen dus dieper gaan kijken." 

De stichting zal nu een proefproject draaien met vijf jongens, vertelt Hart. Vanuit meerdere disciplines zal worden gekeken naar het vraagstuk van de doelgroep. Aan dit proefproject wordt meegewerkt door een psycholoog, een maatschappelijk werker en andere professionals. Gemiddeld melden zich dagelijks vijf ouders met hun kind bij de unit voor gezinscoaching waar deskundige hulp beschikbaar is.

Het laatste grote project van Rumas dit jaar is waarschijnlijk de Gi Grani op 19 december 's avonds in de Congreshal. "We verwachten ongeveer driehonderd gasten, onder wie senioren van zorginstellingen. Deze groep krijgt namelijk tijdens de feestdagen niet altijd aandacht en we willen de mensen op onze eigen manier gedenken."

Net als de voorgaande zes jaren zullen de genodigden bediend worden door ministers, assembleeleden en andere prominente Surinamers." Hart rekent op ondersteuning van zowel individuele personen als bedrijven om deze vier uur durende avond vol entertainment, gezelligheid, liefde en eten tot een succes te maken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina