Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voetbalvrouwen pakken drie uit drie tegen Frans-Guyana

Voetbalvrouwen pakken drie uit drie tegen Frans-Guyana

01/12/2019 11:51 - Marciano Millerson

Voetbalvrouwen pakken drie uit drie tegen Frans-Guyana

 

PARAMARIBO - De vrouwen senioren- en U14 voetbalselecties hebben de krachtmeting tegen Frans-Guyana winnend afgesloten. Het U14-team won de eerste partij zaterdagmiddag in het Franklin Essed Stadion met 2-1 van het buurland. Later op de avond bleek de seniorenploeg voor de tweede maal sterker dan de oosterburen. Het werd liefst 6-1 voor Suriname, nadat de eerste ontmoeting vrijdagavond met een nipte 1-0 zege werd afgesloten.

De U14-selectie maakt zich op voor deelname aan het Concacaf U15-kampioenschap in augustus 2020. Het evenement fungeert meteen als WK-kwalificatie. Suriname speelde een goede eerste helft en nam een 2-0 voorsprong door doelpunten van Saviera Gallant en Shequeeni Felter. De Fransen kwamen in de tweede helft beter uit de verf en wisten via Thaina Adonai-Da Silva de aansluitingstreffer te maken. Suriname werd voor enige tijd onder druk gezet, maar zou uiteindelijk met de eindzege er vandoor gaan.

Bij de senioren speelde de vrouwen zaterdagavond een sterke partij, in tegenstelling tot de eerste wedstrijd. Suriname was overall de betere ploeg. De bal werd beter binnen de ploeg rondgetikt en er zat meer tempo in de wedstrijd. Shamaira Stekkinger en Stephanie Hanenberg zorgden voor een 2-0 voorsprong bij het ingaan van rust.

Frans-Guyana deed na de pauze via Camille Tibodo iets terug, geholpen door slordig verdedigingswerk bij Suriname. De Surinaamse vrouwen antwoordden binnen enkele minuten via Stekkinger. Hanenberg tilde de score nog geen minuut later naar 4-1. Michelle en Xaviera Krimbo maakten de zes compleet; 6-1.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina