Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Buza protesteert tegen verklaring

Buza protesteert tegen verklaring USA en EU-landen

02/12/2019 21:23

Het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken. Foto: NII  

PARAMARIBO - Het ministerie van Buitenlandse Zaken verwerpt de reactie van een aantal diplomatieke vertegenwoordigingen op de uitspraak van de krijgsraad inzake het 8 Decemberproces, meldt het ministerie via NII. Dat is per diplomatieke nota kenbaar gemaakt aan de samenstellers van de verklaring.

De Chefs de Poste van de ambassades van de Verenigde Staten van Amerika, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland en het Verenigd Koninkrijk hebben een verklaring uitgegeven, waarin zij volgens Buza een waardeoordeel geven over het proces dat bij de rechterlijke macht dient, hetgeen een regelrechte inmenging is in de interne aangelegenheden.

"Internationaal aanvaarde regels en principes, zoals vervat in onder anderen het Handvest van de Verenigde Naties, alsmede het Verdrag van Wenen inzake het diplomatiek verkeer, verbieden iedere vorm van inmenging in interne aangelegenheden van soevereine staten", benadrukt Buza.

Verder deelt het ministerie mede dat het voldoende bekend is dat het 8 decemberproces een politiek proces is en benadrukt dat de regering zich niet laat dicteren in nationale aangelegenheden.

Op basis van internationaal aanvaarde regels en normen verwacht Buza dat iedere diplomatieke vertegenwoordiging zich onthoudt van elke handeling die een politieke beïnvloeding zou kunnen inhouden, aldus het ministerie in de verklaring.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina