Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Consude Games: Brons voor atleet Ronald Green

Consude Games: Brons voor atleet Ronald Green

02/12/2019 15:34 - Terence Oosterwolde

Consude Games: Brons voor atleet Ronald Green

Ronald Green (r) pakte brons op de 80 meter sprint. Foto: Ministerie van Sport- en Jeugdzaken  

PARAMARIBO - Suriname heeft zijn eerste medaille binnen op de Consude Games in Asunción, Paraguay. Special atleet Ronald Greene veroverde maandag de bronzen plak op de 80 meter sprint.

Hij ging na 10,46 seconden als derde over de finish. Het goud werd in 10,12 seconden gewonnen door Pedro Peralta van Argentinië. Het zilver was voor de Chileen Felipe Landero in 10,30. In de series had Greene 10,72 gelopen en was hij derde geworden in heat één. Chisano Pikienmai was in de tweede serie vijfde geworden in 11,59.

Glaumara Afonsoewa klokte bij de meisjes 12,85 seconden en werd derde in heat één. In de tweede serie finishte Chevelli Leter als vijfde in 13,14. Sheniva Macrooy ging in de derde heat als vierde over de streep. Ze legde de afstand net als Afonsoewa af in 12,85 seconden, maar hun tijd was niet voldoende voor een plek in de finale.

Ook op het onderdeel schaken was Suriname maandag succesvol. Op dag twee werd Uruguay met 4-0 verslagen. Zondag was ook met 4-0 gezegevierd over Bonaire. Het schaakkwartet wordt gevormd door Jason Yeung, Swastika Ramautarsing, Quincy Warsodikromo en Victoria Dewi-Andara Kaslan.

Op het onderdeel meisjesbasketbal werd Suriname overklast door Paraguay: 12-90. Jajintie Afonsoewa en Janessa Reiziger scoorden elk vier punten. Maandag speelden de meisjes beter, maar verloren ze toch: 21-42 tegen Peru. Chelsea Slagveer werd topscorer met zes punten, Afonsoewa en Reiziger hadden elk vier punten.

Het Zuid-Amerikaanse toernooi voor schoolgaande sporters tussen twaalf en veertien jaar - de Consejo Sudamericano del Deportes Escolares (Consude) - ging zondag van start. Er wordt tot en met vrijdag gesport. De deelnemende landen zijn Paraguay, Suriname, Argentinië, Bolivia, Bonaire, Brazilië, Chili, Ecuador, Peru en Uruguay.

De Surinaamse delegatie is zaterdag afgereisd. Suriname doet mee met de onderdelen atletiek, atletiek voor specials, basketbal, judo, schaken, volleybal en zwemmen (zowel jongens als meisjes) en zaalvoetbal (jongens). Minister Lalinie Gopal en directeur Mitchell Kisoor zitten ook in Paraguay

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen