Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Game saving block' Charlon Kloof

'Game saving block' Charlon Kloof in krappe zege Ormanspor

02/12/2019 03:26 - Terence Oosterwolde

Charlon Kloof (voorgrond) wordt verdedigd door Jordon Crawford. Met een block zou Kloof met weinig speeltijd voorkomen dat Crawford de winnende basket maakte.

Charlon Kloof (voorgrond) wordt verdedigd door Jordon Crawford. Met een block zou Kloof met weinig speeltijd voorkomen dat Crawford de winnende basket maakte. Foto: TRTSPOR  

PARAMARIBO - Veertien punten, vijf rebounds, één assist, één steal en één block. De 'stat line' van Charlon Kloof zondag in de krappe 77-76 overwinning van OGM Ormanspor op Afyon Belediye. Maar niets was zo belangrijk dan het block, want daarmee voorkwam hij dat Jordon Crawford de winnende basket maakte.

Na een vrije worp van Elmedin Kikanović kwam Ormanspor op 77-76 met 27 seconden te spelen. Dat betekende dat het thuisspelende Afyon Belediye een laatste kans had om met de overwinning vandoor te gaan. Crawford (achttien punten) eiste de bal op, maar werd op de huid gezeten door Kloof die met vier seconden op de klok de laatste poging met een machtig block verijdelde en daardoor Ormanspor aan de winst hielp in de Turkse Süper Ligi.

De oud-basketballer van Yellow Birds en CLD stond in de basis, speelde 37,5 minuten, scoorde drie van de vier veldbaskets, maakte zijn enige three-pointer (met 1:46 in de eerste quarter) en benutte al zijn vijf vrije worpen. De Amerikaan Chris Warren en Kikanović van Bosnië en Herzegovina leidden Ormanspor met 26 om 24 punten.

Het begin van de wedstrijd deed weinigen vermoeden dat het einde zo spannend zou zijn. Het bezoekende Ormanspor schoot als een raket uit de blokken en sloot de eerste quarter af met een 29-11 voorsprong na een 10-0 run. De tegenstander nam nog een 3-0 voorsprong, maar na een three-pointplay van Kloof met 8:32 (3-3) was het eenrichtingsverkeer.

Vroeg in de tweede quarter was het verschil twintig punten (31-11) en later zelfs 21 (41-20), voordat het bij de rust 47-29 werd. In de derde quarter was het voordeel vaker negentien punten - voor het laatst 60-41 - voordat Afyon Belediye de quarter afsloot met een 9-0 run. 67-56 was de laatste voorsprong van Ormanspor in dubbele cijfers.

Door een 8-0 run liep Afyon Belediye in tot 64-67. De ploeg maakte daarna zes punten op rij inclusief een three-pointer van Peyton Aldridge met 1:26 en kwam zelfs gelijk: 76-76. Ormanspor nam door een vrije worp van Kikanović de leiding, waarna Kloof zich tot held ontpopte. Hij werd na het laatste fluitsignaal van alle kanten besprongen door dolblije teamgenoten.

Ormanspor, dat de vorige speelronde met 73-105 ten onder was gegaan tegen Galatasaray (Kloof had toen vijf punten, vijf rebounds, drie assists en twee steals), staat na zondag op vier zeges uit tien duels. De ploeg zit op de elfde positie. Ook Besiktas (negende) en Gaziantep (tiende) hebben veertien punten.

Daarmee zitten de drie clubs één punt achter Darussafaka, Galatasaray en Bursaspor, die momenteel de laatste drie play-offplekken (zesde, zevende en achtste plaats) bezetten. Pinar Karsiyaka is koploper met negentien punten na negen zeges en één nederlaag. Bandirma en Fenerbahçe, tweede en derde, hebben elk achttien punten.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina