Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Grote massa op de been bij krachtmeting Abop

Grote massa op de been bij krachtmeting Abop

02/12/2019 08:44 - Jason Pinas

Duizenden aanhangers van Abop op het Bronsplein.

Duizenden aanhangers van Abop op het Bronsplein. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De krachtmeting van Abop zaterdag heeft, zoals de partijleiding had voorspeld, duizenden mensen op de been gebracht. Het Bronsplein was goed gevuld met aanhangers die hiermee de groei van de geel-zwarte partij wilden tonen. Een belangrijk deel van het publiek bestond uit jonge mensen.

"Mi lobi Ronnie Brunswijk. Hij is de enige persoon die echt opkomt voor wij die het niet breed hebben", verwoordt een vrouw haar liefde voor de partijvoorzitter. Met haar twee kinderen die de stemgerechtigde leeftijd duidelijk nog niet hebben bereikt, leunt ze tegen de dranghekken dichtbij het hoofdpodium.

"Ze gaan nog niet stemmen, maar den musu sabi taki na Brunswijk na wi leider. Na en e feti gi busikondre nanga potisma", vervolgt de vrouw. Vooral de beperkte mogelijkheden die ze nu heeft maken haar geloof in Abop sterker. De massa laat geen twijfel bestaan over haar steun aan partijvoorzitter Brunswijk.

"Big up Bravo", wordt hem toegejuicht terwijl hij samen met overige partijtoppers op dat moment nog kalm zit in de ereloge. Sommigen proberen door te drukken om de voorzitter persoonlijk te spreken. Het lukt echter niet om door de beveiliging te komen. 

Na toespraken van onder meer Edward Belfort, Joel 'Bordo' Martinus, Diana Pokie, Dinotha Vorstwijk en Marinus Bee wordt Brunswijk onder luid gejuich op het podium gehaald. Op zijn wenken springen een paar prominenten op het podium. Het gaat om mensen die zich hadden aangesloten bij de VHP. Een van hen kust zelfs de schoen van Brunswijk om zijn loyaliteit te bewijzen.

Vooral ex-junglecommando Kofi Ajompong en Miguel Abaas maakten duidelijk dat de oranje partij niet aan hun verwachting heeft voldaan. "Ik wil nu niet veel zeggen, maar ik kan je vertellen dat het veel anders is dan wat je ziet. Ik heb het zelf ervaren", verduidelijkte Abaas.

Peter Waterberg heeft zich nu ook officieel aangesloten bij Abop. Hij riep andere jongeren op om de partij ook te komen ondersteunen. De sprekers hebben gewezen op de rol die de geel-zwarte partij zal vervullen bij verkiezingswinst. Zij beloofden het publiek een betere economie, betere leef- en woonomstandigheden voor de armen, goed onderwijs en werkgelegenheid.

Het verzoek aan de aanwezigen was om zoveel mogelijk mensen over te halen voor Abop te kiezen, zodat de partij een sterke onderhandelingspositie heeft bij het vormen van de volgende regering. Congresvoorzitter Gilbert van Lierop deed een gedurfde belofte die volgens hem nooit eerder is gedaan door andere partijen: "Wij gaan niet liegen en niet stelen".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina