Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lionel Messi wint zesde Ballon d'Or

Lionel Messi wint zesde Ballon d'Or

02/12/2019 23:19

Lionel Messi wint zesde Ballon d'Or

Foto: AFP  

PARIJS - Lionel Messi is de winnaar van de Ballon d'Or, zo is maandagavond bekendgemaakt tijdens het gala in Parijs. Voor de zesde keer in zijn loopbaan wint de Argentijnse aanvaller van Barcelona de prestigieuze award, uitgereikt door het Franse voetbaltijdschrijft France Football .

Messi troeft onder meer Virgil van Dijk af. De aanvoerder van het Nederlands elftal werd eerder dit jaar uitgeroepen tot Europees Voetballer van het Jaar, maar moet bij deze uitverkiezing Messi voor zich laten. De captain van Barcelona is de opvolger van Luka Modric, de winnaar van vorig jaar.

De 32-jarige Messi kan terugkijken op een geweldig jaar, waarin hij eerder al door wereldvoetbalbond FIFA werd uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld. Hij won met Barcelona de Spaanse landstitel en werd met 36 doelpunten topscorer van de competitie. Met zijn aantal goals in La Liga won hij tevens de Gouden Schoen, de prijs voor topscorer van Europa. Het was voor de derde keer op rij en zesde keer in totaal dat hij deze trofee in ontvangst mocht nemen. Goal.com

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina