Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 13/10 voor Kensmil in overrompeling

13/10 voor Kensmil in overrompeling

03/12/2019 01:51 - Terence Oosterwolde

13/10 voor Kensmil in overrompeling

Gavin Kensmil (14), die wordt verdedigd door Da'vione Stafford (21), had een double-double in de overtuigende zege van SFA op Arlington Baptist. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - Stephen F. Austin State University heeft haar winst-/verliesstaat maandagavond gebracht op 7-1 na een overtuigende zege op Arlington Baptist College: 114-49. De Surinaamse basketballer Gavin Kensmil had een wezenlijke bijdrage in de eenzijdige NCAA Division I-vertoning.

Hij kwam tot zijn tweede double-double op rij en vierde overall met dertien punten en een game-high tien rebounds. Kensmil speelde slechts twintig minuten en scoorde daarin vijf van de zeven schoten. Ook benutte hij drie van de vijf vrije worpen. De Surinamer had verder drie assists en twee steals. Hij heeft tot nu toe gemiddelden van 13,5 punten en 8,4 rebounds.

In het William R. Johnson Coliseum in Nacogdoches, Texas (Verenigde Staten) was het alleen aan het begin spannend toen het bezoekende Arlington Baptist College een 5-2 voorsprong nam. Maar na een 29-3 run in de volgende tien minuten, die resulteerde in een 31-8 voorsprong voor SFA, was de strijd gestreden. Bij de rust was de stand al 58-17.

SFA speelt vrijdagavond tien uur Surinaamse tijd in Tuscaloosa de uitwedstrijd tegen de University of Alabama (3-4). Vorig jaar, op 30 december, speelden The Lumberjacks en Crimson Tide voor het eerst ooit tegen elkaar. Alabama kwam toen als winnaar uit de bus: 79-69. Van dat verliezende SFA-team maken Kevon Harris, Nathan Bain, John Comeaux en Oddyst Walker nog deel uit van The 'Jacks.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina