Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Consude 2019: Brons voor vier judoka's

Consude 2019: Judoka's halen vier brons binnen

03/12/2019 14:39 - Terence Oosterwolde

Consude 2019: Judoka's halen vier brons binnen

Damian Kemper (l), Jahdiel Redout, Leonie en Leontine Williams (r) bezorgden Suriname brons op het onderdeel judo. Foto: Sport- en Jeugdzaken/Consude  

PARAMARIBO - De judoka's Jahdiel Redout, Damian Kemper en de tweeling Leonie en Leontine Williams hebben dinsdag een bronzen plak behaald voor Suriname op dag drie van het Zuid-Amerikaanse toernooi voor schoolgaande sporters tussen twaalf en veertien jaar (Consude). De oogst bedraagt tot nu toe vijf brons.

In Asunción, Paraguay pakte Kemper brons in de gewichtsklasse tot veertig kilogram. Guilherme Dias (Brazilië) en Said Olvera (Ecuador) veroverden goud en zilver. Redout werd derde in de categorie tot 48 kilogram achter Geovani Ferreira (Brazilië) en Pablo Alava (Ecuador).

De andere twee bronzen plakken van Suriname kwamen op naam van de tweelingzusjes Williams. In de gewichtsklasse tot 53 kilogram werd Leonie derde achter Maria Oliveira (Brazilië) en Veronica Villagomez (Ecuador). Leontine boekte dezelfde prestatie in de categorie tot 58 kilogram. Goud en zilver waren voor Bianca Rosa (Brazilië) en Helen Paredes (Ecuador).

Op het onderdeel meisjesvolleybal verloor Suriname dinsdag zijn tweede opeenvolgende wedstrijd. Zowel tegen Bolivia als Peru (maandag) werd met 0-3 verloren. Tegen Bolivia waren de setstanden 9-25, 6-25, 6-25 en tegen Peru 11-25, 10-25, 13-25. Suriname, hekkensluiter in groep B, speelt woensdag tegen Chili, dat eveneens zonder punten is.

Het jongenszaalvoetbalteam van Suriname ging maandag in zijn openingsduel met 2-6 ten onder tegen Uruguay. Darrynio Asongie nam in de negende en twaalfde minuut de twee goals van Suriname voor zijn rekening. Dinsdag werd een pijnlijke nederlaag geleden tegen Peru. Marcos Marin scoorde al in de eerste minuut de winnende goal. Suriname staat laatste in poule A en sluit de groepsfase woensdag af tegen koploper Brazilië.

Nadat Uruguay (maandag) en Bonaire (zondag) met 4-0 werden verslagen, incasseerde het schaakteam van Suriname zijn eerste nederlagen. Chili was maandag met 3,5-0,5 beter. Swastika Ramautarsing haalde het halve punt binnen door remise te spelen tegen Muriel Chandia.

Dinsdag verloor Suriname met dezelfde score van Brazilië. Ook in deze ontmoeting zorgde Ramautarsing voor het halve punt na de remise tegen Lethicia Brand. De andere spelers in het Surinaamse schaakkwartet zijn Jason Yeung, Quincy Warsodikromo en Victoria Kaslan. Suriname en Brazilië delen de vijfde plek met elk vier punten. Peru is koploper met zeven.

Op het onderdeel jongensbasketbal incasseerde Suriname dinsdag een 47-77 nederlaag tegen Chili. Shane Lieuw-On werd topscorer met vijftien punten. Rai Jeffry eindigde met twaalf. Chili is winnaar geworden van groep A. Suriname komt woensdag uit tegen Paraguay.

Op het onderdeel verspringen voor atleten met een beperking werd Chevelli Leter achtste met een afstand van 3,40 meter. Glaumara Afonsoewa werd tiende (3,17 meter) en Sheniva Macrooy zeventiende (1,92). De top drie - Yester Salas van Chili (4,68), Mayerli Meneses van Ecuador (4,37) en Ana Soares van Brazilië (4,01) - ging over de vier meter.

Bij de jongens werd Chisano Pikienmai zevende met een afstand van 4,54 meter. Jaïr Riedewald en Ronald Green deden niet meer mee. Green won maandag Surinames eerste medaille - een bronzen plak - op de 80 meter sprint. De Argentijnen Jose Molina (5,17 meter) en Brian Moreno (4,93) waren op het verspringen goed voor goud en zilver. Het brons was voor Orlando Villalba van Paraguay (4,91).

Op de 50 meter vrije slag werden Rochelle Eendragt en Anya Powdar dinsdag beiden zevende in de eerste en tweede serie in respectievelijk 32,96 om 31,31 seconden. Bij de jongens werden Doron Chundro en Tamarr Telting beiden achtste in heat één (28,06) en twee (27,87). Ismaël Holtuin en Sven Moeljoredjo werden op de 200 meter persoonlijke wisselslag elk zevende. In de eerste serie tikte Holtuin aan in 2:44,13, Moeljoredjo klokte 2:33,21 in heat twee.

Op de eerste zwemdag - maandag - waren Kaelyn Djoparto en (1:17,39) en Ariel Tjin-Asjoe (1:26,95) zevende en achtste geworden in de tweede serie van de 100 meter vlinderslag. Bij de jongens werd Telting zevende in 1:12,99. Powdar en Eendragt werden in heat één en twee achtste op de 50 meter schoolslag in 41,48 om 40,04 seconden. Bij de jongens werden Moeljoredjo (36,13) en Chundro (36,87) zevende en achtste in serie twee.

De basketbalsters, die eerder verloren van Paraguay (12-83) en Peru (21-42), spelen dinsdagavond tegen Uruguay. Rond hetzelfde tijdstip komt de jongensvolleybalploeg uit tegen Chili, dat in zijn eerste ontmoeting in groep A Paraguay maandag met 3-0 (25-16, 25-23, 25-13) versloeg.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina