Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Er is overtuigend bewijs tegen de verdachten’

‘Er is overtuigend bewijs tegen de verdachten’

03/12/2019 18:04 - Van onze redactie

‘Er is overtuigend bewijs tegen de verdachten’

 

PARAMARIBO - Officier van justitie Shanta Mahadew is in haar repliek tegen Etiënne F, Imro V. en Rakeshkumar J. niet veranderd van mening. De openbare aanklager blijft erbij dat het drietal zich schuldig heeft gemaakt aan poging tot gekwalificeerde diefstal. Bij de voortzetting van deze zaak maandag is ze daarom gebleven bij haar eerdere strafvoorstel van vijftien maanden onvoorwaardelijk.

"Het gaat om een ernstig strafbaar feit", herhaalde Mahadew in haar repliek. De mannen wilden stroomkabels door te snijden en transformators demonteren om ze mee te nemen van het Intervastproject. De verdachten hebben steeds ontkend tegenover rechter Maureen Dayala, maar volgens de officier van justitie is het bewijs duidelijk.

Advocaat Therese Roos die Etiënne F. en Imro V. juridisch bijstaat is echter niet overtuigd van de bewijsmiddelen die zijn gepresenteerd door het Openbaar Ministerie. Ze heeft in haar pleidooi daarom gevraagd om haar cliënten vrij te spreken van alle beschuldigingen. Volgens de politie zijn de mannen op heterdaad betrapt; een agent heeft J. en V. in een goot aangetroffen, met goederen in de tas van V.

De mannen beweerden dat ze gay zijn en in de goot zijn gaan flirten. Roos zegt dat er niet gesproken kan worden van heterdaad omdat de mannen niet zijn betrapt terwijl ze een misdrijf pleegden. "Ik vraag me af wat precies wordt bedoeld met heterdaad", aldus de advocaat in haar pleidooi.

Niet ver van de goot waarin zijn twee medeverdachten zijn aangehouden, is F. door de politie gespot in een auto. Hij beweerde dat hij moe was en naar huis wilde gaan. Ook hier is volgens de advocaat geen sprake van overtuigend bewijs. De zaak is voor dupliek uitgesteld naar 16 december.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina